Yazdır

İstanbul'da kira oyunu: 8 bin TL ödeyip 3 bin dolara başkasına kiraladı!

Tarih: 17 Ekim 2024 - 14:35

Şişli’de rezidanstan daire satın alan avukat U.C., dairede oturan kiracıyı çıkarmak istedi. Ancak kiracı çıkmak istemeyince süreç mahkemeye taşındı. Dava devam ederken, kiracının aynı binadaki başka bir dairesini 3 bin dolara kiraya verdiği ortaya çıktı.


2023 yılı Ocak ayında Şişli Plaza’da bir daire satın alan avukat U.C., ofis olarak kullanmak için mevcut kiracıyı çıkarmak istedi. O sırada 8 bin lira kira ödeyen kiracı Nükhet Gürsoy, evi boşaltmak için 120 bin lira talep etti. Avukat bu talebi kabul etmesine rağmen, kiracı sonrasında evden çıkmaktan vazgeçti.

Sabah'tan Oğuzhan Uysal'ın haberine göre; Avukatın kiracıyı tahliye edebilmesi için yasal süreci başlatmasıyla, davanın uzaması U.C.'ye her ay 60 bin lira kira maliyeti yükledi. Bu süreçte ise kiracının aynı rezidansta bulunan başka bir dairesini 3 bin dolara kiraya verdiği ortaya çıktı.

TAHLİYE DAVASI DEVAM EDİYOR

İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan tahliye davası halen devam ediyor. Kiracının 20 aylık süre zarfında yaklaşık 1,5 milyon lira gelir elde ettiği belirtiliyor. Avukat U.C.'nin mağduriyet yaşadığı bu dava, 18 Ekim’de yapılacak duruşmada sonuçlanacak. Bu süreçte kiracının tahliye edilip edilmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Bu olay, kira piyasasındaki fahiş fiyat artışlarına ve kiracı-ev sahibi ilişkilerindeki sorunlara dikkat çekiyor.

Kirayı elden ödeyenler dikkat! İşte yeni kurallarKirayı elden ödeyenler dikkat! İşte yeni kurallar

 

Hayatının şokunu yaşadı: Kiracıdan ev sahibine akılalmaz tezgah! Hayatının şokunu yaşadı: Kiracıdan ev sahibine akılalmaz tezgah!

 

Kiracı tercihleri değişti: Ev sahibi ne istiyor?Kiracı tercihleri değişti: Ev sahibi ne istiyor?

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/istanbulda-kira-oyunu-8-bin-tl-odeyip-3-bin-dolara-baskasina-kiraladi/1822727