Yazdır

General Motors geleceği gördü! Batarya için 625 milyon dolarlık yatırım

Tarih: 17 Ekim 2024 - 08:08

Merkezi ABD'nin Detroit kentinde bulunan araç üreticisi General Motors, pil bileşenleri için 625 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek.


Amerika'nın Detroit kentinde merkezlenen otomobil üreticisi General Motors'un (GM), ABD topraklarında elektrikli araç batarya hammaddeleri çıkarmak amacıyla bir ortak proje geliştirmek için 625 milyon dolar tutarında bir yatırım yapacağı ifade edildi.

Kanada merkezli maden şirketi Lithium Americas tarafından yapılan açıklamaya göre, GM ile Nevada'da Thacker Pass lityum madeninin finansmanı, geliştirilmesi, inşası ve işletilmesi amacıyla ortak girişim kurmak için yeni bir yatırım anlaşmasına varıldı.

Ortak girişim için GM'nin 625 milyon dolar nakit ve kredi sağlayacağına işaret edilen açıklamada, anlaşmanın Thacker Pass'ın kritik mineraller için yerel bir tedarik zinciri oluşturmadaki stratejik önemini vurguladığı kaydedildi.

Sözleşmenin koşullarına göre, Lithium Americas'ın Thacker Pass'taki payının yüzde 62 olacağı ve madenin iki şirket tarafından işletileceği ifade edildi; ayrıca GM'nin de yüzde 38 paya sahip olacağı bildirildi.

ABD'deki otomotiv firmalarının elektrikli ve hibrit araç üretiminde hız kesmeden ilerlemeleri sürerken, ülkede batarya hammadde tedarikinde Çin'le olan bağımlılığı azaltmak adına çeşitli önlemler alınıyor.

Ülkede elektrikli araçlara federal teşvik için kritik minerallerin belirli oranlarda ABD'den temin edilmesi gerekiyor.

General Motors, Ay'da kiralık otomobil hizmeti verecekGeneral Motors, Ay'da kiralık otomobil hizmeti verecek

 

General Motors ve Ford, Twitter'a reklam vermeyecekGeneral Motors ve Ford, Twitter'a reklam vermeyecek

 

General Motors ile sendika arasında geçici anlaşmaGeneral Motors ile sendika arasında geçici anlaşma

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/general-motors-gelecegi-gordu-batarya-icin-625-milyon-dolarlik-yatirim/1822622