Yazdır

Denizin ortasında 66 gün süren hayat mücadelesi mucize ile sonuçlandı!

Tarih: 16 Ekim 2024 - 12:37

Rusya’da Mikhail Pichugin adındaki bir adam, tam 67 gün boyunca denizde mahsur kaldıktan sonra mucizevi bir şekilde kurtarıldı. Ancak, bu zorlu süreçte kardeşi ve yeğeni hayatta kalamadı.


Rusya'da yetkililer Salı günü yaptıkları açıklamada, ülkenin doğusundaki Ohotsk Denizi'nde, motoru olmayan küçük bir teknede iki aydan fazla bir süre hayatta kalan bir kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Savcılık, Rus vatandaşın yerel saatle pazartesi günü Kamçatka Yarımadası açıklarında bir balıkçı teknesi tarafından kurtarıldığını bildirdi.

Kazazedenin ya da aynı teknede hayatını kaybeden iki aile üyesinin ismi verilmedi.

Ancak Rus basını, ağustos ayının başlarında erkek kardeşi ve yeğeniyle birlikte Ohotsk Denizi'nde balinaları izlemek üzere yolculuğa çıkan kişinin 46 yaşındaki Mikhail Pichugin olduğunu yazdı.

Pichugin kurtarıldığında diğer aile üyelerinin cesetleri de teknedeydi.

Medyada yer alan haberlerde ağustos ayı başlarında Rusya ve Japonya'yı ayıran Ohotsk Denizi'nin kuzeybatı kıyısındaki Şantar Adaları'na gittikleri söyleniyordu.

9 Ağustos'ta Sahalin Adası'na dönememeleri üzerine kayıp oldukları bildirildi. Kurtarma çalışmalarında o sırada yerleri tespit edilememişti.

Rus medyası, üçlünün motorları arızalandığında az miktarda yiyecek ve yaklaşık 20 litre kadar sularının kaldığını ve kendilerini akıntıya kapılmış halde bulduklarını aktardı.

100 KİLODAN 50 KİLOYA DÜŞTÜ

Haberlerde Pichugin'in bulunduğunda sadece 50 kilogram olduğu ve vücut ağırlığının yarısını kaybettiği belirtildi.

Doğu Asya'nın en soğuk denizi olan ve fırtınalarıyla bilinen Ohotsk Denizi'nde nasıl hayatta kalmayı başardığı ve kardeşi ile yeğeninin nasıl öldüğüne dair açıklama yapılmadı.

Yerel basındaki haberlerde, balıkçı teknesinin mürettebatı Pichugin'i radarlarında gördüklerinde, başlangıçta bunun bir şamandıra ya da hurda parçası olduğunu düşündüler ancak emin olmak için spot ışığını açtılar ve gördükleri manzara karşısında şok oldular.

Savcılık tarafından yayınlanan bir videoda, can yeleği giymiş bir deri bir kemik kalmış bir adamın çaresizce "yardım" diye bağırdığı ve mürettebatın onu tekneye çekmeye çalıştığı görülüyor.

Pichugin güvenli bir yere götürülürken "Hiç gücüm kalmadı" diyordu.

Savcılar ölümle sonuçlanan olaya ilişkin güvenlik kurallarının ihlali suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı. (euronews)

Uzayda mahsur kalan astronotlar için yola çıktı!Uzayda mahsur kalan astronotlar için yola çıktı!

 

Uzayda mahsur kalan astronotların bir günü nasıl geçiyor?Uzayda mahsur kalan astronotların bir günü nasıl geçiyor?

 

İsviçre'de dağda mahsur kalan turistler tahliye edildiİsviçre'de dağda mahsur kalan turistler tahliye edildi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/denizin-ortasinda-66-gun-suren-hayat-mucadelesi-mucize-ile-sonuclandi/1822486