Yazdır

Cihantimur’un davası ertelendi: Acı ailesi kararı değerlendirdi!

Tarih: 16 Ekim 2024 - 11:47

Ölümlü trafik kazasından sonra ABD’ye kaçan Timur Cihantimur’un iade davası, üçüncü kez hakim karşısına çıkmasıyla ertelendi. Oğlunun kaybıyla sarsılan baba Özer Aci, iade talebine ilişkin erteleme kararını değerlendirdi.

İstanbul'da, Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan kazanın ardından ABD’ye kaçan Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava, Boston'da sürüyor. Cihantimur'un avukatları, savunmalarını sunarken, mahkeme nihai kararını vermek üzere taraflardan son yazılı savunmaları talep etti.

Duruşmayı İstanbul’daki evlerinden takip eden acılı aile, gelişmeleri ABD’de yaşayan bir aile dostları aracılığıyla anbean izledi. Baba Özer Aci, kararın ertelenmesine rağmen umutlu olduğunu dile getirerek, "Her iki zanlının da kelepçeli olarak Türkiye'ye getirilip adalet önüne çıkarılacağına inanıyorum" dedi.

"HAPİSTE KALMALARI MEMNUNİYET VERİCİ"

Aile, Cihantimur’un mahkeme salonundaki rahat tavırlarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra duygusal anlar yaşadı. Anne Pervin Aci gözyaşlarını tutamazken, baba Özer Aci, zanlıların ABD’de hapiste kalmaya devam etmesinden dolayı memnuniyetini ifade etti.

Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un 4 aydır ABD'de tutuklu bulunmalarının bir nebze olsun kendilerini rahatlattığını belirten baba, “Bunlar adalete teslim olmak yerine kaçmayı tercih ettiler. Ancak, eninde sonunda adalete hesap verecekler” dedi.

KAZANIN DETAYLARI

Eyüpsultan'da 1 Mart’ta meydana gelen kazada, seyir halindeki ATV’lerin yol kenarında arıza yapması sonucu, Timur Cihantimur’un kullandığı araç 3 ATV’ye çarpmıştı. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, diğer yaralılar ise hastaneye kaldırılmıştı. Kazanın ardından Cihantimur, annesiyle birlikte olay yerinden kaçmış ve ABD’ye gitmişti. Türkiye’nin talebiyle Boston’da tutuklanan Cihantimur ve annesinin iadesi için hukuki süreç devam ediyor.

Bu süreçte Aci ailesi, davanın sonucunu büyük bir umutla bekliyor.

Timur Cihantimur hakkında mahkeme kararı açıklandıTimur Cihantimur hakkında mahkeme kararı açıklandı

 

Timur Cihantimur’dan yeniden tahliye talebi!Timur Cihantimur’dan yeniden tahliye talebi!

 

Timur Cihantimur'a cezaevi dayanmıyor!Timur Cihantimur'a cezaevi dayanmıyor!

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cihantimurun-davasi-ertelendi-aci-ailesi-karari-degerlendirdi/1822473