Yazdır

BTK'nın engel kararına tepki!

Tarih: 16 Ekim 2024 - 08:09

X (Twitter), BTK'nın Solcu Gazete hesabına getirdiği erişim engeli kararına Global Government Affairs hesabından yaptığı açıklamada "Hukuka Aykırı Bir Karar" ifadelerini kullanarak itirazda bulundu.

X'teki (Twitter) “Solcu Gazete” isimli hesap, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan kararla erişime engellendi. Bunun üzerine de uygulamanın global hükümet hadiseleri ile ilgili paylaşımlarda bulunduğu onaylı hesabından açıklama geldi.

"Global Government Affairs" adlı hesaptan paylaşılan X gönderisinde Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kararına itiraz geldi.

@GlobalAffairs hesabından yapılan açıklamada hesap kapatılma kararının hukuksuz olduğu ifade edilerek şu sözlere yer verildi:

"Türkiye'deki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bir haber kuruluşunu engelleme kararına itiraz ediyoruz. X olarak, herkesin ifade özgürlüğünü savunmaya kararlı bir platform sağlamak en önemli önceliğimizdir. Türk hükümetinin bu kararı, hukuka aykırı olmanın yanı sıra milyonlarca Türk kullanıcının ülkeleri hakkında aldıkları haberleri engellemektedir. Bu ilkeleri yargı sistemi aracılığıyla savunmayı dört gözle bekliyoruz. X, faaliyet gösterdiğimiz her yerde ifade özgürlüğünü daima savunacaktır."

 

Musk'tan, Trump yanlısı siyasi eylem komitesine 75 milyon dolar bağışMusk'tan, Trump yanlısı siyasi eylem komitesine 75 milyon dolar bağış

 

Twitter'ın alternatifi Bluesky halkın kullanımına açıldıTwitter'ın alternatifi Bluesky halkın kullanımına açıldı

 

Elon Musk'a Twitter ile ilgili dava açıldıElon Musk'a Twitter ile ilgili dava açıldı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/btknin-engel-kararina-tepki/1822402