Dünya'nın her noktasını üç boyutlu olarak görmeyi sağlayan Google Haritalar, zaman zaman tuhaf görüntülere sahne oluyor.
Bazen çölün ortasında adeta uzaylılar tarafından yapılmış işaretler, bazen de sokağın ortasında ilginç insan fotoğrafları.
İnsanı hayrete düşüren bu tuhaf yerler, Google Haritalar ve Google Earth üzerinden rahatlıkla görülebiliyor.
SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖREN GİZEMLİ "KAPI"
Şimdi ise bir Reddit kullanıcısı, Antarktika'da Japonya'ya ait Showa İstasyonu'nun güneydoğusunda bulunan tuhaf bir yapıyı gündeme getirdi.
Sosyal medyada büyük ilgi gören bu kapı, kısa sürede çeşitli spekülasyonlara yol açtı.
İLGİNÇ TEORİLER: KOCAAYAK'IN EVİ
Reddit'te yapının koordinatlarıyla birlikte paylaşılan gönderide, "Antarktika'da devasa kapı mı?" ifadesi yer aldı.
Büyük ilgi gören bu paylaşımın ardından birçok kullanıcı, yapının ne olabileceğini tartışmaya başladı. Bazı kullanıcılar bunun patlamış bir Boeing kapısı olabileceğini, bazıları ise Kocaayak'ın (efsanevi yaratık) tatil evi olduğunu ileri sürdü.
bİLİMSEL AÇIKLAMA: DOĞAL BİR OLUŞUM
Ancak bilim insanları, tüm bu spekülasyonların ardından yapının doğal bir oluşum olduğunu açıkladı.
Newcastle Üniversitesi'nden Buzul Bilimi Profesörü Bethan Davies, yapının eriyen bir buzdağına ait olduğunu ve bölgedeki sığ suyun etkisiyle oluştuğunu belirtti.
TEORİSYENLER OLMASA NE YAPARDIK?
Leicester Üniversitesi'nde volkanolog olan Profesör John Smellie, olaya alaycı bir şekilde yaklaşarak, "Komplo teorisyenleri olmasaydı ne yapardık?" dedi.
Görüntünün çok net olmadığını, bu nedenle anlamakta güçlük çektiğini belirten Smellie, "Bana bir kaya gibi göründü" ifadelerini kullandı.
"HEYECANLANACAK BİR DURUM YOK"
Yapının doğal bir olaydan kaynaklandığını belirterek, bu tür spekülasyonların genellikle hayal gücünden kaynaklandığını ifade etti.
Gizemli görüntüyü, Antarktika'nın buzullarıyla ilgili doğal bir durum olarak değerlendirdiğini ve heyecanlanacak bir şey olmadığından emin olduğunu vurguladı. (NTV)
Antarktika'da Malta Adası'ndan daha büyük buzdağı koptu
Türk bilim ekibi Antarktika’dan döndü
MSB, Antarktika'da seyir haritası üretimi faaliyeti gerçekleştiriyor