Son iki yılda ülke ekonomisine 4 milyar doların üzerinde ilave kaynak sağlayan DenizBank, yatırımcı tabanını çeşitlendirmesi ve toptan fonlama ürünlerindeki başarısıyla Yılın En İyi Hazine ve Fonlama Ekibi Ödülü’ne layık görüldü.
Türkiye’de konvansiyonel bir ticari banka tarafından ilk kez gerçekleştirilen 285 Milyon Dolar tutarındaki çift dilimli İslami sendikasyon kredisi ile Yılın İslami Sendikasyonu kategorisinde iki farklı ödül kazanan Banka, uluslararası sermaye piyasalarında yatırımcılara ulaşma kabiliyeti ile Yılın Tahsisli Yurt Dışı Tahvil İhracı Ödülü’nün de sahibi oldu.
“Ülkemizin geleceğini şekillendiren alanlara finansman sağlıyoruz”
DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “DenizBank olarak, ülke ekonomimize kaynak sağlayarak her alanda büyüme ve gelişmeyi desteklemeyi görev ediniyoruz. Toptan fonlamamızın yarısı yenilenebilir enerji projeleri, tarım, KOBİ’ler, mikro işletmeler, kadın girişimciler ve doğal afetlerden etkilenen bölgelere destek sağlamayı hedefleyen sürdürülebilirlik odaklı kaynaklardan oluşuyor. Düşük karbonlu ekonomiye adil geçişi destekleyen yatırımları teşvik etmek bizim için son derece önemli. Bugüne kadar Emirates NBD sahipliğinde Türkiye ekonomisine toplam 6.5 Milyar Dolar fonlama sağladık. Şu anda, %14.4 pazar payı ve toplam 2.1 Milyar Dolar kredi büyüklüğü ile Türkiye sendikasyon kredisi pazarında lideriz. Çabalarımızın Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde en başarılı ve yenilikçi işlemler arasında gösterilmesinden gurur duyuyoruz. Gelecekte de güçlü finansal yapımızla ülkemize kaynak sağlamaya ve bu kaynakları çevresel ve sosyal etkisi olumlu yatırımlara yönlendirmeye devam edeceğiz.”
DenizBank hakkında:
DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınarak yolculuğuna başladı. Ekim 2006’da Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katılan bankanın hisseleri, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ise yine bölgesinin en büyük kuruluşları arasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu.
Farklı finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 685 şubesi ile 14 binin üzerinde çalışanı; altı yerli, üç uluslararası finansal iştirak ile altı yerli finansal olmayan iştiraki ve Bahreyn'de bir şubesi bulunuyor. DenizYatırım, Deniz GYO, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, fastPay, Intertech, NEOHUB, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleri olarak konumlanıyor.
DenizBank Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın ana destekçisi oldu
DenizBank, öz tüketim GES projeleri ile tükettiği enerjiyi üretmeye başladı
"DenizBank Harbiye Açıkhava Etkinlikleri" 7 Ağustos'ta başlıyor
DenizBank yenilediği kliniğinde entegre sağlık ve sigortacılık hizmeti sunuyor