Yazdır

Evden çalışanlar için terfi yolu kapalı

Tarih: 19 Eylül 2024 - 18:01

KPMG’nin son bir araştırması CEO’ların %90’ına yakınının terfi ve ikramiyeler için ofise tam zamanlı dönen çalışanlarını tercih edeceğini gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ofise gitmek bedava kahve içmekten ve iş arkadaşlarınızla dedikodu yapmaktan daha fazlası anlamına geliyor olabilir.

Fortune’un haberinde göre, KPMG’nin ABD merkezli 400 CEO ile yaptığı bir anket, CEO’ların %86’sının ofise gelmek için çaba sarf eden çalışanların daha iyi görevler, zamlar veya terfilerle ödüllendirileceğini gösteriyor. Diğer bir deyişle şirket yöneticileri ofis içi çalışanları daha fazla tercih ettiklerini kabul ediyorlar ve ofiste gördükleri çalışanlar için zam ve terfi yolunun daha açık olduğunu belirtiyorlar.

Ancak çalışanlarsa yüz yüze çalışmaya dönmek konusunda pek istekli değil. KPMG CEO’su ve ABD Başkanı araştırma raporunda CEO’ların giderek ‘daha kapsamlı bir ofise dönüş’ modelini tercih ettiğini çalışanlarınsa ‘esneklik ihtiyacının’ devam ettiğini belirtiyor.

Bununla birlikte KPMG’nin çalışması CEO’ların gerçekte ne yaptığını değil ne yapacaklarına dair CEO’ların ne söylediklerini yansıtıyor. Dolayısıyla iş dünyasındaki değişimler karşısında bazı CEO’ların hibrit veya uzaktan çalışma yöntemlerine geri dönmesi de söz konusu olabilir.

Yöneticiler neden ofisten çalışmayı tercih ediyor?

Ünlü girişimci Naeem Zafar konuyla ilgili Fortune’daki açıklamasında işverenlerin ofise giden çalışanları tercih ettiğini ve bunun sebebinin şirketlerine olan daha yüksek bağlılık olduğunu söyledi.

California Üniversitesi’nde girişimcilik dersleri veren TeleSense CEO’su Zafar ofise gelen çalışanlar için “Bu insanlar daha fazla fırsatı, olası terfileri ve ödülleri hak ediyorlar. Tabii ki hepimiz evden çalışmak, her sabah giyinmemek, trafikle mücadele etmemek, ofisle birlikte ortaya çıkan yükümlülüklerle uğraşmak zorunda kalmamak isteriz” diyor.

Ancak ünlü girişimci birçok sektörde çok fazla ofiste zaman geçirmek gerekmediğini kabul etse de üst yönetimin yüzünüzü görmesinin çok önemli olduğunu belirtiyor. Zafar, “yönetimin bir parçası olmak, terfi almak ve şirketlerini ileriye taşımak” isteyen çalışanların fiziksel olarak ofisle işbirliği yapması gerektiğini aksi takdirde hedeflerine ulaşmalarının zorlaşacağını söyledi.

Benzeri şekilde diğer yöneticilerin de terfi ettirecekleri ve önemli projelere atayacakları kişileri şahsen tanıması gerekiyor.

İstihdam firması Summit Group Solutions'ın CEO'su Jennifer Schielke, Fortune'a verdiği demeçte, "Yüz yüze etkileşim, liderlerin bir kişinin güçlü yönlerini, zorluklarını ve büyüme yörüngesini daha iyi anlamalarına olanak tanıyan değerli ilişkisel yatırım sunuyor. Teknoloji bazı boşlukları doldursa da yüz yüze işbirliğinden gelen insan bağlantısının derinliğinin yerini tam olarak alamaz” açıklamasında bulundu.

Uzaktan çalışanlar bütün gün ne yapıyor?Uzaktan çalışanlar bütün gün ne yapıyor?

 

İngiltere’de finans çalışanları ırkçılığa karşı ses çıkaramıyorİngiltere’de finans çalışanları ırkçılığa karşı ses çıkaramıyor

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/evden-calisanlar-icin-terfi-yolu-kapali/1818031