Yazdır

Uzaktan çalışanlar bütün gün ne yapıyor?

Tarih: 19 Eylül 2024 - 17:13

Uzaktan çalışanlar gerçekten bütün gün çalışıyor mu?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Araştırmalar, uzaktan ve hibrit çalışanların bütün gün ne yaptıklarını ortaya koyuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzaktan çalışanların gerçekten bütün gün çalışıp çalışmadığı yapılan anket sonucu ortaya çıktı. Cevap: Hayır bütün gün çalışmıyorlar.

Beyaz kağıtlar ve PowerPoint sunumlar

USA Today’den Jessica Guynn’ın haberine göre, uzaktan çalışanlar genellikle dikkatlerini dağıtacak dedikoducu meslektaşları veya uzun yolculuklarda boşa harcanan zamanları olmadığında ne kadar üretken olduklarıyla övünüyor. Ancak yeni bir anket, uzaktan çalışanların zamanlarını gerçekten nasıl harcadıklarına dair yeni fikirler sunuyor. Sonuçlar, her şeyin beyaz kağıtlar ve PowerPoint sunumlarından ibaret olmadığını gösteriyor.

Ofisteki çalışanlar arkadaşlarına mesaj atarak veya TikTok'ta gezinerek zaman öldürebilirken uzaktan çalışanlar patronlarının dikkatli bakışlarından uzakta olmanın avantajını kişisel yapılacaklar listelerini hazırlamak veya boş boş oturmak için kullanıyor.

ABD'de 3.117 tam zamanlı çalışanla yapılan SurveyMonkey anketine göre, uzaktan çalışanların neredeyse yarısı toplantıların arasında bulaşık makinesini boşaltmak veya çamaşır yıkamak gibi ev işlerini tamamlamak için çoklu görevler yapıyor. Uzaktan çalışanların üçte biri ise, ister markete gitmek ister kuru temizlemeden çamaşır almak olsun, uzaktan çalışmanın esnekliğinden yararlanarak işlerini hallediyor.

Uyku ve çoklu görevler

İş yerinde uyumak mı? Düşündüğünüzden daha sık oluyor. Uzaktan çalışanların beşte biri şekerleme yaptığını itiraf ediyor.

Uzaktan çalışanların yaklaşık yüzde 17'si kimseye söylemeden başka bir yerden çalıştıklarını, televizyon izlediklerini veya video oyunları oynadıklarını söylüyor. Yüzde 4’lük küçük bir oran ise başka bir işte çalıştıklarını kabul ediyor.

Zoom görüşmeleri sırasında çoklu görev yapmak da yaygın bir eğlence olarak öne çıkıyor. Uzaktan ve hibrit çalışanların yaklaşık üçte biri, aramalar sırasında tuvaleti kullandıklarını söylerken, yüzde 21'i sosyal medyada gezindiklerini, yüzde 14'ü çevrimiçi alışveriş çılgınlığına girdiklerini, yüzde 12'si çamaşır yıkadıklarını ve yüzde 9'u da mutfağı temizlediklerini ifade ediyor. Bazılarını şaşırtabilecek bir bulguya göre ise uzaktan çalışanların yüzde 4'ü uykuya daldıklarını ve yüzde 3'ü de duş aldıklarını itiraf ediyor.

Sadece çalışanlar değil…

SurveyMonkey'de araştırma bilimi kıdemli yöneticisi olan Wendy Smith, “Çalışanlar, yüksek baskı altındaki çalışma ortamlarının taleplerini karşılamak için kendi kurallarını koyuyor. Keşfettiğimiz bir şey de ‘kayıt dışı davranış' olarak düşünebileceğiniz şeyin yaygın olduğu” diyor. Smith, “Bu durum sadece sıradan çalışanlar için geçerli değil. Yöneticilerin de yarısından fazlası iş toplantıları esnasında ve arasında çoklu görev yaptıklarını itiraf ediyor” şeklinde konuşuyor.

“İş yerinde video veya konferans görüşmesi yaparken hiç sosyal medyada gezindiniz mi?” diye sorulduğunda, yöneticiler yüzde oranında “Evet” cevabını veriyor.

Jenerasyon farklılıkları

Ayrıca, anket, farklı nesillerin farklı çalışma alışkanlıkları olduğunu da ortaya koyuyor. Buna göre;

Y kuşağının yüzde 26'sı iş günü sırasında şekerleme yaptığını kabul ederken X kuşağının yüzde 16'sı bunu kabul ediyor.

Z kuşağının yüzde 18'i başka bir işte çalışırken, X kuşağının yüzde 2'si ve ‘baby boomer' kuşağının yüzde 1'i başka bir işte çalışıyor.

Z kuşağının yüzde 31'i kimseye söylemeden başka bir yerden çalışırken, X kuşağının ise sadece yüzde 16'sı bunu yaptığını kabul ediyor.

Uzaktan çalışmanın tadını CEO'lar çıkarıyorUzaktan çalışmanın tadını CEO'lar çıkarıyor

 

4,2 milyon dolarlık maaşa, 'uzaktan çalışma' şartı4,2 milyon dolarlık maaşa, 'uzaktan çalışma' şartı

 

Uzaktan çalışma inovasyonu öldürüyor mu?Uzaktan çalışma inovasyonu öldürüyor mu?

 

Uzaktan çalışma gençler için tuzak mı?Uzaktan çalışma gençler için tuzak mı?

 

Uzaktan çalışma ilerlemeyi yavaşlatsa da stresi azaltıyorUzaktan çalışma ilerlemeyi yavaşlatsa da stresi azaltıyor

 

Verimlilik düşüşünün sorumlusu uzaktan çalışma mı?Verimlilik düşüşünün sorumlusu uzaktan çalışma mı?

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/uzaktan-calisanlar-butun-gun-ne-yapiyor/1818026