Yazdır

Meta'dan Rus medyasına yaptırım!

Tarih: 17 Eylül 2024 - 08:46

Meta, RT ve diğer Rus devlet medya kurumlarını yasakladı

Facebook'un sahibi Meta, RT, Rossiya Segodnya ve diğer Rus devlet medya şebekelerini platformlarından yasakladığını açıkladı ve bu kuruluşların online gizli etki operasyonları yürütmek için aldatıcı taktikler kullandığını ileri sürdü.

Meta, "Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, Rus devlet medya kuruluşlarına karşı devam eden yaptırımlarımızı genişlettik. Rossiya Segodnya, RT ve diğer ilgili kuruluşlar artık dış müdahale faaliyetleri nedeniyle uygulamalarımızdan küresel olarak yasaklanmıştır" dedi.

Yasağın uygulanmasının önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. Meta'nın uygulamaları arasında
Facebook'un yanı sıra Instagram, WhatsApp ve Threads de bulunuyor.

Meta'nın bu hamlesi, ABD'nin bu ayın başlarında iki RT çalışanı hakkında, 2024 seçimlerini etkilemek üzere online içerik üretmek üzere bir Amerikan şirketi ile anlaşma planı yaptıkları gerekçesiyle kara para aklama suçlamasında bulunmasının ardından geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken cuma günü yaptığı açıklamada, ülkelerin Rus devlet yayın kuruluşu RT'nin faaliyetlerine gizli istihbarat faaliyetlerine davrandıkları gibi davranmaları gerektiğini söyledi.

Rusya, Meta yasağı hakkında konuştu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yasağa ilişkin açıklama yaptı.

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta'nın Rus medya kuruluşlarını yasaklama kararının olumsuz ve kabul edilemez olduğunu belirten Peskov, "Bu, Meta ile ilişkilerimizi iyileştirme ihtimalini zorlaştırıyor" dedi.

Peskov'un açıklamaları şu şekilde:

"Meta bu eylemlerle kendisini itibarsızlaştırıyor. Rus medyasına yönelik bu tür seçici eylemler kabul edilemez. Bunu son derece olumsuz bir karar olarak değerlendiriyoruz. Elbette bu, Meta ile ilişkilerimizi iyileştirme ihtimalini zorlaştırıyor."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ordusundaki asker sayısını yaklaşık 180 bin kişi artırarak toplam askeri personel sayısını 2 milyon 389 binin üstüne çıkaran kararname imzalamasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Peskov, "Bu karar, sınırlarımız boyunca ülkemize yönelik tehditlerden kaynaklanıyor. Bunun nedeni batı sınırlarındaki aşırı derecede düşmanca durum, doğu sınırlarındaki istikrarsızlık. Dolayısıyla bu durum önlemlerin alınmasını gerektiriyor" dedi.

Gazze paylaşımı nedeniyle kovulan Meta çalışanı şirketi mahkemeye verdiGazze paylaşımı nedeniyle kovulan Meta çalışanı şirketi mahkemeye verdi

 

Meta, kaldırılan Haniye paylaşımları nedeniyle özür dilediMeta, kaldırılan Haniye paylaşımları nedeniyle özür diledi

 

Meta'dan Bukalemun hamlesiMeta'dan Bukalemun hamlesi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/metadan-rus-medyasina-yaptirim/1817597