Yazdır

Yunanistan’da her 10 çocuktan biri istismar mağduru

Tarih: 11 Eylül 2024 - 18:00

Yunanistan Ulusal Sağlık Sistemi hastanelerinin polikliniklerine yaralarla gelen 3 yaşına kadar her 10 çocuktan birinin istismar mağduru olduğu ortaya çıktı.

Yunanistan’daki Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi (EKPA) tarafından yapılan araştırmaya göre Yunanistan'da 3 yaşın altındaki çocuklarda meydana gelen her dört kırıktan birinin istismara bağlı olduğu kaydedildi.

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'de yer alan habere göre, Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nün verileri ise Yunanistan'da her yıl 4 bin çocuk ciddi şekilde istismara uğradığını ortaya koydu.

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, istismara uğrayan çocuklardan yaklaşık 100 çocuğun öldüğü, bir o kadarının da ağır engelli kaldığı belirtildi.

ÇOCUK İSTİSMARI VAKALARINDA PATLAMA 

Öte yandan Yunanistan’da yıllık toplam çocuk istismarı vaka sayısının 20 bin olduğu tahmin ediliyor.

Kuzey Yunanistan Sosyal Pediatri Derneği Başkanı Sofia Karagiannopoulou, Selanik Tabipler Birliği tarafından düzenlenen çocuk istismarı konulu bir konferans sırasında yaptığı konuşmada, "Ve tabii ki Atina sokaklarında ve diğer şehirlerde cinsel istismar mağduru binlerce çocuk var.” ifadesini kullanarak, "Sağlık çalışanları ve özellikle de çocuk doktorları, bizler aileye en yakın kişileriz” dedi.

"Güncel bir klinik muayenede çocuk doktoru, özellikle bir ya da daha fazla risk faktörü mevcutsa, bir çocuğun istismara uğradığını anlayabilmelidir" diyen Karagianopoulou, çocuk doktorlarının, çocuğun alkol ya da uyuşturucu kullanan, psikolojik sorunları olan ya da hala fiziksel ceza uygulayan ebeveynlerin bulunduğu bir aileden gelmesi durumunda özellikle dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Çocuklarına işkence eden Suriyeli anne ve baba tutuklandıÇocuklarına işkence eden Suriyeli anne ve baba tutuklandı

 

Almanya'da 18 bin 497 çocuk cinsel istismar mağduru!Almanya'da 18 bin 497 çocuk cinsel istismar mağduru!

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yunanistanda-her-10-cocuktan-biri-istismar-magduru/1816827