Yazdır

Tek bir kredi kartına güvenmemek için 3 neden

Tarih: 02 Eylül 2024 - 17:56

Kredi kartları günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sorumlu kullanıldığı takdirde birden fazla karta sahip olmanın önemli avantajları bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birden fazla kredi kartı taşımak konusunda bir miktar temkinli olmak normaldir. Zira daha fazla kart taşımak daha fazla sorumluluk demektir ve sizi ödemeleriniz kaçırma veya ödenemeyecek borçlara girme riskine sokar.

Birçok insan ilk kredi kartının reddedilmesi halinde bir yedeğe sahip olmanın dışında fazla kredi kartı kullanmayı tercih etmiyor. Ancak The Motley Fool’un haberine göre birden fazla kredi kartı sahibi olmanın avantajları da var:

1. Para biriktirmenize yardımcı olabilir

Kredi kartları satın alımlar için kolay bir ödeme yöntemi olmaktan daha fazlasıdır. Sundukları ödüller size oldukça fazla para kazandırabilir.

Birçok kredi kartı, kartlarınızı kullandığınız sürece nakit iadesi sağlar. Ayrıca yeni kart sahipleri için tanıtım teklifleri de vardır. Bu sayede harcadığınız paranın bir kısmını geri alabilirsiniz. Halihazırda yapacağınız bir harcama için ödül almak kredi kartlarının en önemli avantajlarından biridir.

Borcunuzun tamamını her ay ödeyerek faiz masrafından kaçınmanız halinde bu ödüller tasarruf etmenizin kolay bir yolunu sağlar. Farklı kredi kartları anlaşmalı oldukları firmalarla yaptıkları kampanyalar üzerinden farklı miktarlarda ödüller sağlayabilir. Bu noktada en iyi seçeneğe sahip olmak daha fazla ödül kazanmanız anlamına gelir.

2. Kredi puanınız için olumludur

Kredi geçmişiniz ve kredi puanınız finansal sağlığınız için önemlidir. Tek bir kredi limiti yerine iyi yönettiğiniz birden fazla kredi limitiniz varsa bu genellikle kredi puanınız için pozitif kabul edilir.

Bunun birkaç nedeni var. Kredi puanınızdaki ana faktörlerden biri, kredi kullanımınız veya kredinizin ne kadarını kullandığınızdır. Örneğin 5.000 ABD Doları bakiyesi ve 10.000 ABD Doları limiti olan yalnızca bir kartınız varsa, %50 kredi kullanımınız olur. 0 ABD Doları bakiyesi ve 10.000 ABD Doları limiti olan ikinci bir kartınız varsa, %25 kredi kullanımınız olur. Bu çok daha iyi bir sonuçtur.

Ayrıca, birden fazla kredi hesabını yönetebilmeniz bankalar için de olumludur. Bazı kredi şirketleri, kredi puanları yüksek olsa bile, yalnızca bir kredi kartına sahip olan başvuru sahiplerini reddedebiliyor.

3. Tek bir kredi kartına bağımlı kalmazsınız

Tüketici forumlarında kredi kartları ile sorun yaşayan birçok kişinin korku dolu hikayelerine ulaşılabiliyor. Örnek vermek gerekirse kartınız kaybetmeniz gibi dolandırıcılık tespitlerini hızlandırabilecek bir durumla karşılaştığınızda kredi kartınız kilitlenebilir. Bu süreçte kartınızın yeni bir kopyası gelmeden kart işlemlerini gerçekleştiremezsiniz.

Hatta habere göre bazı kullanıcılar kredi kartlarının kartı veren kuruluş tarafından güvenlik sebebiyle kapatılabildiğine dair hikayeler paylaşıyor. Bu süreçte kimliğinizi ve adresinizi teyit eden belgelerle kart şirketine başvurmanız gerekebiliyor.

Bu tür olaylarla elbette sık sık karşılaşılmıyor. Ancak böyle bir sorunla karşılaştığınızda sadece bir kredi kartınız varsa ödemelerde gerçekten zor durumda kalabilirsiniz.

Çoğu insan için en az iki kredi kartına sahip olmak en mantıklısıdır. Bu sayede daha fazla ödül kazanabilir ve kredi puanınıza yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca tek bir karta güvenme riskinden de kurtulabilirsiniz. Ancak bu noktada önemli olan daha fazla kredi limitiniz olduğu için daha fazla harcama yapmaktan kaçınmaktır. Kartlarınızı sorumlu kullandığınız sürece birden fazla kredi kartı taşımanın avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Kredi kartı kullanıcılarına büyük hacker tuzağıKredi kartı kullanıcılarına büyük hacker tuzağı

 

2 kredi kartına aynı anda başvurmak doğru mu?2 kredi kartına aynı anda başvurmak doğru mu?

 

Nerede nakit nerede kart kullanmalı?Nerede nakit nerede kart kullanmalı?

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tek-bir-kredi-kartina-guvenmemek-icin-3-neden/1815320