Yazdır

Naci Görür'ü isyan ettiren "Türkiye’nin en önemli sorunu" anketi

Tarih: 28 Temmuz 2024 - 10:13

Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin en önemli sorunu nedir" anketinde 'deprem' cevabının çıkmaması karşısında şaşırarak, "deprem yok, daha yakında elli binden fazla suçsuz , günahsız insanlarını gömmüş bir toplumun gerçeği bu" diyerek tepki gösterdi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bir araştırma şirketinin vatandaşlara, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir" sorusunu yönelttiği anketin sonuçlarına sert tepki gösterdi. Görür, sonuçlar arasında depremin olmamasına dikkat çekerek, şiddetli eleştirilerde bulundu.

Naci Görür, sosyal medya hesabından araştırmaya atıf yaparak şu sözleri dile getirdi:

"Ankette pahalılık var, güvenlik var, işsizlik var, terör var, ahlak kaybı var, anayasa var, daha neler neler var. Olmayan ne biliyor musunuz? Deprem yok, deprem. Daha yakında elli binden fazla suçsuz , günahsız insanlarını gömmüş bir toplumun gerçeği bu. Benim güzel kapli insanlarım depremde kaybettiğimiz canlarımızı bu kada çabuk unutamazsınız. Her şey normal gibi yola devam edemezsiniz. Siz bu değilsiniz. Sizi yönetenlerden deprem dirençli kentler talep ediniz"

Anket sonuçları neler?

Ankete katılanların yüzde 64.6'sı en önemli sorunun 'ekonomi' ve 'hayat pahalılığı' olarak görüyor. 2 bin kişiyle yapılan ankete göre; katılımcıların yüzde 6,2’si mültecileri, yüzde 5,5 adaletsizliği, yüzde 3,4’ü işsizliği, yüzde 3’ü eğitimi, yüzde 1,7’si güvenliği, yüzde 1,2’si terörü Türkiye’nin en önemli sorunu olarak belirtti.

Ahlaki değer kaybını Türkiye’nin en büyük sorunu olarak görenlerin oranı yüzde 0,6, sokak köpeklerini sorun olarak görenlerin oranı yüzde 0,5, anayasayı sorun olarak sayanların oranı yüzde 0,4 oldu. “Türkiye’de her şey sorun” diyenlerin oranı ise yüzde 6,6 olarak tespit edildi. Ankette ‘Türkiye’de sorun yok” diyen yüzde 1,2, fikri olmayan yüzde 2,7 ve diğer sorunlardan bahseden yüzde 2,4 var.

Naci Görür'den yeni uyarı: Her an deprem üretebilir!Naci Görür'den yeni uyarı: Her an deprem üretebilir!

 

Çanakkale depremi sonrası Naci Görür'den 'Marmara' uyarısıÇanakkale depremi sonrası Naci Görür'den 'Marmara' uyarısı

 

Naci Görür'den 'deprem' açıklaması: Hepimiz biterizNaci Görür'den 'deprem' açıklaması: Hepimiz biteriz

 

Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı!Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı!

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/naci-goruru-isyan-ettiren-turkiyenin-en-onemli-sorunu-anketi/1809614