Yazdır

Rusya ve Çin ordularından gövde gösterisi

Tarih: 25 Temmuz 2024 - 13:42

Rus ordusuna ait stratejik bombardıman uçakları ve Çin ordusunun stratejik bombardıman uçaklarından oluşan hava grubunun, Çukotka Denizi, Bering Denizi ve Pasifik Okyanusu üzerinde hava devriyeleri gerçekleştirdiği bildirildi

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait Tu-95MS stratejik bombardıman uçakları ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri'nin Hun-6K stratejik bombardıman uçaklarından oluşan hava grubu, Çukotka Denizi, Bering Denizi ve Pasifik Okyanusu'nun kuzey kesimi üzerinde hava devriyeleri gerçekleştirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre uçuş sırasında Rus ve Çinli mürettebat, yeni ortak operasyon alanında hava devriyesinin tüm aşamalarındaki etkileşim sorunlarıyla ilgili talim yaptı.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait Su-30SM ve Su-35S savaş uçakları devriye sırasında hava desteği sağladı.

Rus ve Çin uçaklarının 5 saatten fazla süren ortak uçuşunun bazı aşamalarında iki ülkenin hava grubuna yabancı ülkelerin savaş uçakları da eşlik etti.

Rusya ve Çin'e ait uçaklar, görevi ifa ederken uluslararası hukuk hükümlerine sıkı sıkıya bağlı kaldı ve yabancı devletlerin hava sahasını ihlal etmedi.

Ortak hava devriyesinin tamamlanmasının ardından, tüm uçaklar kendi hava üslerine döndü.

Rusya Savunma Bakanlığı, ortak devriyenin 2024 askeri işbirliği planı kapsamında düzenlendiğini ve üçüncü ülkeleri hedef almadığını vurguladı.

Ukrayna'ya yardım eden İngilizlere Rusya'ya giriş yasağı!Ukrayna'ya yardım eden İngilizlere Rusya'ya giriş yasağı!

 

Rusya'nın her yerde aradığı terörist Bodrum'da yakalandıRusya'nın her yerde aradığı terörist Bodrum'da yakalandı

 

Rusya'nın dış politikasına katkıları için Nebenzya'ya ödül verildiRusya'nın dış politikasına katkıları için Nebenzya'ya ödül verildi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/rusya-ve-cin-ordularindan-govde-gosterisi/1809206