Yazdır

Yatırım şirketleri Londra’da ofis arıyor

Tarih: 17 Temmuz 2024 - 16:11

İngiltere’nin başkenti ve finans merkezi Londra son dönemde yatırım firmaları için gözde mekan oldu. Firmalar yüksek kiralara rağmen şehirde ofis ayak izlerini artırmaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonları ve özel sermaye şirketleri siyaset ve ekonomide esen ters rüzgarlara rağmen Londra’da ofis varlıklarını genişletmeye çalışıyorlar.

Financial News’in haberine göre, emlak danışmanlığı firması Knight Frank 2019’dan bu yana Londra’da yaklaşık 600 bin metrekarelik ofis alanının hedge fonları, özel yatırım firmaları ve diğer yatırım yöneticileri tarafından tutulduğunu açıkladı.

Knight Frank araştırması özel sermaye şirketlerinin İngiltere’nin başkentinde yaklaşık 100 bin metrekarelik ofis alanının daha aranmakta olduğunu paylaştı.

Habere göre son 1 yıl içerisinde küresel hedge fonu şirketleri Londra’daki ofis ayak izlerini genişletmek için emlak şirketlerine başvuruyor.

Milyarder hedge fonu yöneticisi Ken Griffin'in yatırım firması Citadel, nisan ayında, yaklaşık 23 bin metrekarelik ofis alanı bulunduran bir ikiz gökdelen için kira kontratı imzaladı. Firma, Broadgate'de bulunan 12.000 metrekarelik ek bir ofis alanı için kiralama seçeneğine sahip olacak.

Izzy Englander'ın 68 milyar dolarlık varlığı yöneten yatırım firması Millennium, aralık ayında Londra genel merkezi için 50 Berkeley Street'in tamamını kapsayan ön kira anlaşmasına vardı. Bina 16.000 metrekare ofis alanı ve 750 metrekare çatı terası sağlayacak.

ABD'li hedge fonu Verition da ocak ayında yeni bir genel merkeze taşınmayı kabul etti.

FN haberine göre Knight Frank Ortağı James Fairweather konuyla ilgili açıklamasında, “Hedge fonları, yönetim altındaki varlıklarda büyüme potansiyeli görüyor. Daha fazla personel alıyorlar ve kaliteli yetenekleri işe almak ve elde tutmak için kaliteli ofislere sahip olmaları gerekiyor” dedi.

Fairweather, “Endişelendiğimiz asıl konu Londra’nın Batı Yakası’nda büyüyen arz eksikliği. Kesinlikle arzdan fazla talep var ve bu durumun kiraları artırması muhtemel” uyarısında bulundu.

Hedge fonlarının yanı sıra Great Hill Partners ve One Rock Capital Partners gibi özel sermaye şirketleri de Londra’daki ofis varlıklarını genişletiyor. Green Hill Mart 2023’te yeni bir ofis açarken, One Rock Capital ise geçen yılın şubat ayında firmasının Avrupa merkezini taşıdı.

Uzmanlar açıkladı: Arsa alırken dikkat edilmesi gerekenlerUzmanlar açıkladı: Arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler

 

Moskova'da ortalama metrekare fiyatı yüzde 17.6 arttıMoskova'da ortalama metrekare fiyatı yüzde 17.6 arttı

 

ABD'li yatırımcılardan Londra atağıABD'li yatırımcılardan Londra atağı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yatirim-sirketleri-londrada-ofis-ariyor/1807929