Yazdır

Suikast girişiminin ardından ilk kez halkın karşısında

Tarih: 06 Temmuz 2024 - 13:03

Bir kasabada suikaste uğrayan, sağlık durumu uzunca bir süre ciddiyetini koruyan Slovakya Başbakanı Fico suikast girişiminden sonra ilk kez halka açık bir etkinlikte konuştu

15 Mayıs'ta Slovakya'nın Handlova kasabasında suikasta uğrayan Başbakan Robert Fico, o tarihten bu yana ilk kez, cuma günü kamuoyunun karşısına çıktı.

Ülkenin başkenti Bratislava'daki Devin Kalesi'nde, iki Hristiyan misyonerin o zamanki adıyla Moravya'ya ayak bastığı günün anısına Slovakya'da dini bir bayram olarak kutlanan Aziz Cyril ve Methodius Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuştu.

Ukrayna'daki savaş kontrolden çıkabilir

Euronews'te yer alan habere göre, suikast girişiminden sadece "talihsiz bir olay" diye bahseden Fico, konuşmasının büyük bir bölümünde modernitenin kanser gibi hızla yayıldığını, buna karşı bir bariyer inşa edilmesinin ihtiyacına değindi.

"Bunlar bu ülkeye zarar veren ideolojilerdir. Bunlar belki de birkaç günlük ideolojilerdir. Slovakya'yı Batı medeniyetini taklit eden bir ülke olarak görmek istemiyorum. Biz gururlu bir ulusuz" dedi.

Fico ayrıca Ukrayna'daki savaşın daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşmesine karşı uyarıda bulundu.

"Önümüzdeki süreçte bir şeyler yapmazsak, Ukrayna'daki savaş kontrolden çıkabilir ve daha yıkıcı bir savaş görebiliriz" uyarısında bulundu.

 

Slovakya Başbakanı, kendisine suikast girişiminde bulunan kişiyi affetti

 

Slovakya Başbakanı hayati tehlikeyi atlattı

 

Slovakya Başbakanı'nın durumunu ciddiyetini koruyor

 

Erdoğan'dan Slovakya Başbakanı Fico'ya 'geçmiş olsun' mesajı

 

Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı!

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/suikast-girisiminin-ardindan-ilk-kez-halkin-karsisinda/1806254