Yazdır

İzmir ve Balıkesir'de dört farklı noktada yangın

Tarih: 17 Haziran 2024 - 17:22

İzmir ve Balıkesir'de dört farklı noktada çıkan yangınların, üçü kontrol altına alınırken Balıkesir’in Bigadiç ilçesindeki yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

İzmir'in Aliağa ve Buca ilçelerinde ormanda yangın çıktı. Yangınlara karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Aliağa ilçesinin Yayakent Mahallesi yakınlarındaki ormanda, bugün saat 14.15 sıralarında, yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu 11 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter, 5 arazöz, 1 su ikmal aracı ile orman işçileri bölgeye sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale sürerken; durumun iyiye gittiği belirtildi.

Buca'da da ormandan dumanlar yükseldi

İzmir'in Ailağa ilçesindeki orman yangın devam ederken, Buca ilçesi çevre yolundaki ormanda da saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 14 arazöz, 5 dozer ve orman işçileri sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Çiğli'deki yangın da havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesindeki anız yangını ise ağaçlandırma sahasına sıçradı ve ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bigadiç ilçe kırsalında devam eden orman yangınına 7 uçak, 3 helikopter, 2 dozer, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı 100 civarı personel ile müdahale edilmektedir. Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Çanakkale'de orman yangını

 

Aydın'da orman yangını kontrol altına alındı

 

Didim'de yangın söndürme uçağı Bafa Gölü'ne düştü!

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/izmir-ve-balikesirde-dort-farkli-noktada-yangin/1803616