Yazdır

Çin'in mega bankalarından konut kurtarma paketine destek

Tarih: 22 Mayıs 2024 - 08:42

Çin'in mega bankaları, şube müdürlerini satılmayan evleri satın alan devlet şirketlerine kredi vermeye çağırıyor

Çin'in en büyük bankaları, şube müdürlerini satılmayan konutları satın alan devlet şirketlerine kredi vermeye çağırarak hükümetin geçen hafta açıkladığı konut kurtarma paketine hızlı bir destek gösterisi sunuyor.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, Industrial & Commercial Bank of China Ltd. ve diğer devlet kreditörleri, yöneticileri satın alınan mülkler karşılığında teminat olarak borç vermeye yönlendiriyor. ICBC yorum talebine yanıt vermedi.

Büyük ölçüde fazla konut envanterini temizlemeyi amaçlayan direktifler, ülkedeki emlak krizinin ele alınmasındaki aciliyetin altını çiziyor.

Çin Merkez Bankası geçen hafta, devlete ait şirketlerin satılmayan evleri satın almasına yardımcı olmak için 300 milyar yuan (41,5 milyar dolar) ucuz finansmanı serbest bırakmak üzere ülke çapında bir program oluşturacağını söyledi. Destek paketi aynı zamanda ev alıcıları için daha düşük peşinat şartlarını da içeriyor.

Merkez bankasının nakdi, 21 bankaya %1.75 oranında sağlanacak fonla birlikte toplamda tahmini 500 milyar yuanlık bir krediye dönüşecek. Bir yıl vadeli olarak tasarlanan kredilerin dört kez yenilenmesine izin verilecek.

Çin'den AB'ye ticari misilleme uyarısı

 

Türkiye ile Çin arasında enerji dönüşüm alanında iş birliği

 

Rusya ve Çin'in altın rezervleri artıyor

 

Çin’den 3 ABD’li savunma şirketine yaptırım

 

Çin'de bütçe gelirleri yüzde 2.7 azaldı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cinin-mega-bankalarindan-konut-kurtarma-paketine-destek/1799819