Yazdır

Rusya’da Deutsche Bank’a 238 milyon euroluk haciz

Tarih: 18 Mayıs 2024 - 17:31

Rusya’da St. Petersburg Tahkim Mahkemesi, Ruskimaliance’ın başvurusu üzerine Deutsche Bank’ın 238,6 milyon euro değerindeki varlıklarına haciz koydu.

St. Petersburg ve Leningrad Bölgesi Tahkim Mahkemesi, Gazprom ve Rusgazdobicha’nın ortak girişimi olan Ruskimaliance’ın başvurusu üzerine Alman Deutsche Bank’ın 238,6 milyon euro (mevcut kur ile yaklaşık 23,6 milyar ruble) değerindeki varlıklarına haciz koydu.

Mahkemenin yayımladığı karara göre bu tedbirler, Ruskimaliance’ın 24 Eylül 2021 tarihli banka garantisi kapsamında Deutsche Bank’tan 238,1 milyon eurodan fazla ödeme talep ettiği dava çerçevesinde alındı. Ayrıca, yükümlülüğün yerine getirilmemesi nedeniyle dava başvuru tarihi itibariyle yaklaşık 480 bin euro gecikme cezası ve başvuru tarihinden yükümlülüğün fiilen yerine getirilmesine kadar geçen süre için de ceza talep ediliyor.

Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’nin haberine göre dava dilekçesinde, Deutsche Bank’ın Rusya’daki tüzel kişilikleri olan Deutsche Bank LLC ve Deutsche Bank Teknoloji Merkezi LLC’deki yüzde 100 hisselerinin haczedilmesi talebi de yer aldı. Mahkeme, bu iki şirketi davaya üçüncü taraf olarak dahil etti. Mahkeme, 16 Mayıs’ta Deutsche Bank, Deutsche Bank LLC ve Deutsche Bank Teknoloji Merkezi LLC’ye ait menkul kıymetler, gayrimenkuller ve tüm banka hesaplarındaki nakit varlıkları (C ve I tipi hesaplar hariç) üzerinde haciz uyguladı. Ayrıca, Deutsche Bank’a bu iştiraklerdeki hisseleri üzerinde tasarruf etme yasağı getirildi.

Ruskimaliance, Ust-Luga bölgesinde etan içeren gazın işlenmesine yönelik bir gaz işleme kompleksi projesini yürütüyor. Projenin müteahhitlerinden biri, Alman mühendislik firması Linde idi. 2022 yılında Linde, AB yaptırımları nedeniyle sözleşme kapsamındaki çalışmalarını askıya aldığını bildirdi ve Ruskimaliance ise bu sözleşmeyi feshettiğini duyurdu. Deutsche Bank ve diğer Alman bankalarının garantisi, Linde’nin yükümlülüklerini güvence altına alıyordu. Müteahhidin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle, projeyi yürüten firma bankalardan ödeme talep etti ve bu talepler reddedilince mahkemeye başvurdu.

Deutsche Bank, Rusya’daki en büyük 100 kredi kuruluşu arasında yer alıyor. 1870 yılında kurulan Deutsche Bank, Almanya’nın varlık bakımından en büyük bankası. 31 Aralık 2022 itibariyle bankanın çalışan sayısı yaklaşık 85 bin olarak kaydedildi.(Gazetemru)

UniCredit'e Rus darbesi!

 

Dünya Bankası, Sera OSB'ye 30 milyon dolar finansman sağlayacak

 

Bankacılık sektörünün mevduatı 37.4 milyar lira azaldı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/rusyada-deutsche-banka-238-milyon-euroluk-haciz/1799295