Yazdır

ABD'den şok iddia! Rusya yörüngedeki tüm uyduları düşürebilir

Tarih: 18 Mayıs 2024 - 11:53

ABD, Rusya'nın uzaya nükleer uydu savar silahı programının bir parçası olarak bir uydu fırlattığını öne sürdü

ABD, Rusya'nın nükleer başlık taşıyabilen bir silahı test etmek için Ukrayna savaşını başlatmadan günler önce uzaya uydu fırlattığını iddia etti. ABD'li yetkililer, uydunun nükleer uydu savar silahı programının bir parçası olduğunu öne sürüyor. İddiaya göre bu uydu geliştirilip nükleer amaçlarla kullanıldığı halde alçak Dünya yörüngesinde konuşlandırılmış tüm uyduları yok edebilir.

Wall Street Journal Gazetesi'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Rusya nükleer başlık taşıyabilen silahı test etmek için "Cosmos-2553" adlı uydusunu 5 Şubat 2022'de alçak Dünya yörüngesine fırlattı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları ise 19 gün sonra 24 Şubat 2022'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emrinin ardından başladı. ABD'li yetkililer, Cosmos-2553'ün nükleer silah taşımadığını söylerken uydunun Rusya'nın nükleer uydu savar silahı programının bir parçası olduğunu iddia etti. Rus yetkililerse iddiaları reddederek, Cosmos-2553'ün yörüngeye gönderilmiş bir araştırma uydusu olduğunu savundu.

ABD, Rusya ve Çin'in yakınlaşmasından rahatsız

 

AB’den Rusya bağlantılı 4 medya kuruluşuna yaptırım

 

Rusya'nın elektrikli aracı Atom, 2025’te seri üretime geçecek

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abdden-sok-iddia-rusya-yorungedeki-tum-uydulari-dusurebilir/1799258