Yazdır

Putin: Çin'e Moğolistan üzerinden doğalgaz da sevk edebiliriz

Tarih: 17 Mayıs 2024 - 15:41

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Moğolistan üzerinden Çin'e petrolün yanı sıra doğalgaz da sevk edebileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisinin ve ev sahiplerinin Sibirya'nın Gücü 2 olarak adlandırılan doğalgaz boru hattının ilerletilmesi konusundaki ilgilerini teyit ettiklerini söyledi.

"Dahası, aynı koridora hem doğalgaz boru hattı hem de petrol boru hattı döşemek mümkün" diye konuşan Putin, 2018'e kadar tartışılan bir fikri yeniden canlandırmış gibi görünüyor.

Bununla birlikte, Rus enerjisinin Çin'e Kuzey Kutbu üzerinden Kuzey Denizi Rotası boyunca tankerlerle tedarik edilmesi de dahil olmak üzere başka seçeneklerin de olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Moğolistan üzerinden Çin'e petrolün yanı sıra doğalgaz da sevk edebileceğini söyledi.

Çin'e yaptığı iki günlük ziyareti tamamlayan Putin, kendisinin ve ev sahiplerinin Sibirya'nın Gücü 2 olarak adlandırılan doğalgaz boru hattının ilerletilmesi konusundaki ilgilerini teyit ettiklerini söyledi.

"Dahası, aynı koridora hem doğalgaz boru hattı hem de petrol boru hattı döşemek mümkün" diyen Putin, 2018'e kadar tartışılan bir fikri yeniden canlandırmış gibi görünüyor.

Bununla birlikte, Rus enerjisinin Çin'e Kuzey Kutbu üzerinden Kuzey Denizi Rotası boyunca tankerlerle tedarik edilmesi de dahil olmak üzere başka seçeneklerin de olduğunu söyledi.

Putin, "Tüm seçenekler mümkün, hepsi kabul edilebilir ve ekonomik olarak uygulanabilir. En iyisini seçmek gerekiyor. Bu çalışmanın da tamamlanacağından eminim," dedi

Putin: Çin'le ticaret hacmimizde rekor kırıldı

 

Putin'in yeni dönemde ilk ziyareti Çin'e

 

Putin'de intikam yemini

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/putin-cine-mogolistan-uzerinden-dogalgaz-da-sevk-edebiliriz/1799171