Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel servisi hizmetleri ile ilgili rapor hazırlandı. Kamu kurumlarında çalışan kişilere servis hizmeti sağlanmasının ekonomik olmadığı yerlerde servislerin kaldırılıp toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, ocak ayında 141 milyon lira olan personel servis giderleri mart ayında 3 kattan fazla artarak 477 milyon TL'ye ulaşması konuyu gündeme taşıdı.
Günlük bir gidiş bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilmesinin maliyet açısından avantaj sağlayacağı belirtilirken, özellikle büyükşehirlerde ilk olarak uygulamanın hayata geçirileceği belirtildi.
2021 yılında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 30 Haziran 2021'de kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak tasarruf tedbirleriyle ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
Bu genelgede, tasarruf tedbirlerine ilk kez personel servisleri de eklenmişti. Genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının servis hizmetinde en etkin ve ekonomik yöntemleri tercih etmeleri vurgulanırken, birbirlerine yakın yerleşkelerde bulunan kurumlarından servis hizmeti ihalelerini birlikte yapmaları istenmişti.
Bakan Şimşek'ten "genelge" hatırlatması
Ayrıca, personel servisi hizmetinden fiilen yararlanan kişi sayısının araç kapasitesinin yüzde 70'inin altında olması durumunda ilgili hatta servis konmaması gerektiği belirtilmişti.
Haziran 2023'te ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göreve başlar başlamaz kamu kurumlarına tasarruf genelgesi göndermişti. Genelgede 2021'de Erdoğan tarafından çıkartılan genelge hatırlatılarak "kamu kuruluşları personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlüdür" ifadesi yer almıştı.
İçişleri Bakanlığı'nda tasarruf için koruma azaltıldı
Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar: Dezenflasyon, cari açık, tasarruf...
Cevdet Yılmaz: Kamuda tasarruf öncelikli bir konumuz