Yazdır

Rusya BMGK'da açıkladı: Zelenskiy'yi öldürme planımız yok

Tarih: 09 Mart 2024 - 18:14

Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Yunanistan Başbakanı Mitsotakis ile Odessa’da bir araya geldikleri sırada şehre düzenlenen hava saldırısının amacının Zelenskiy'i öldürmek olmadığını açıkladı

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği’nin Birinci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski’yi öldürme planlarının olmadığını belirtti. Bu açıklama, Zelenski’nin Odessa ziyareti sırasında şehre yapılan saldırı hakkındaki iddialar üzerine yapıldı.

Polyanskiy BM Güvenlik Konseyi toplantısında, “Bugün Odessa’da yaşanan olay nedeniyle ortalığı karıştıran ve karıştırmaya devam edecek olan herkesi kendilerine basit bir soru sormaya davet ediyorum. Zelensky’nin konvoyunu gerçekten vurmak isteseydik bunu yapamayacağımızı mı düşünüyorsunuz? Ve eğer bazılarınız kalplerinde Kiev rejiminin başından bu şekilde kurtulmayı umuyorsa, sizi hayal kırıklığına uğratabilirim: bu planlarımızın bir parçası değil” dedi.

Polyanskiy ayrıca Rusya’nın insansız deniz araçları üreten bir atölyeyi yok ettiğini ve bunun Ukrayna Devlet Başkanından “çok daha önemli” bir hedef olduğunu vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski ise 6 Mart’ta, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile Odessa’da bir araya geldikleri sırada şehre hava saldırısı yapıldığını söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı, aynı gün Odessa’nın liman bölgesinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin insansız botlarına yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Rusya'dan Hızlı Ödeme Sistemi ve dijital ruble hamlesi

BM, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki sivil can kaybını açıkladı

Rusya plakalı araçlar bir ülkede yasaklandı

Rusya'da nakit döviz çekimine yönelik kısıtlamalar uzatıldı

Türkiye'nin Rusya'dan enerji ithalatına çarpıcı yorum

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarın Türkiye'ye geliyor

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/rusya-bmgkda-acikladi-zelenskiyyi-oldurme-planimiz-yok/1788189