Yazdır

Volkan patlaması davasında karar: 8 milyon dolarlık tazminat

Tarih: 01 Mart 2024 - 15:46

2019'da 22 kişinin öldüğü Yeni Zelanda'da Whakaari Yanardağı patlamasına ilişkin davada suçlu bulunan tur şirketleri ve yöneticilerin, turistlerin güvenliğini ihmal ettikleri gerekçesiyle 7.8 milyon dolar tazminat ödeme yapmasına karar verildi.

Yeni Zelanda'da 2019’da 22 kişinin ölümüne neden olan ülkenin kuzeyindeki Whakaari (Beyaz Ada) Yanardağı patlamasına ilişkin davada, 13 tur şirketi "güvenlik ihlalleri" sebebiyle suçlu bulundu.

Whakaari Yanardağı patlamasına ilişkin Auckland'da görülen davada karar açıklandı. Suçlu bulunan tur şirketleri ve yöneticilerinin turistlerin güvenliği konusunda ihmalleri gerekçesiyle toplam 7.8 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedildi.

Dava hakimi, cezanın en büyük payını ödeyecek şirketin, mağdurlara ve kurbanların ailelerine 2.97 milyon dolar tazminat ve ihlaller gerekçesiyle 636 bin dolar para cezası ödemesini kararlaştırdı.

Davanın, kurumların kolayca güvenlik ihlallerinde bulunabildiğine örnek teşkil ettiğini vurgulayan hakim, Yeni Zelanda'da yer bilim ve izotop araştırma ve danışmanlık hizmeti veren "GNS Science" adındaki hükümet kuruluşuna da helikopter pilotlarıyla risk değerlendirmesini paylaşmadığı gerekçesiyle 33 bin dolar para cezası kesti.

Popüler bir turizm merkezi olan adada Aralık 2019’da Whakaari Yanardağı patlamış, afette 22 turist ölmüş, 25 kişi ağır yaralanmıştı.

Endonezya'da yanardağ patladı: Diğer yanardağlar da faaliyete geçti

 

İzlanda’da yanardağ patlaması: Bir kasaba boşaltıldı

 

Japonya'daki Otake Yanardağı'nda patlama

 

Endonezya'da en yüksek seviyede yanardağ alarmı

 

Yanardağ yeniden patladı... Havalimanı kapatıldı!

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/volkan-patlamasi-davasinda-karar-8-milyon-dolarlik-tazminat/1786945