ABD Temsilciler Meclisi, ABD Gıda ve İlaç Dairesi ile Tarım, Ticaret, Adalet, Enerji, Ulaştırma, Konut ve Kentsel Kalkınma bakanlıklarına 8 Mart'a, Savunma (Pentagon), İç Güvenlik, Çalışma, Dışişleri, Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının dahil olduğu hükümetin geri kalanına ise 22 Mart'a kadar finansman sağlanmasını öngören tasarıyı kabul etti.
Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, 99 vekil tasarıya karşı çıkarken, 320 vekil lehte oy kullandı. Tasarı, ardından Demokratların çoğunlukta olduğu Senato'da da 13'e karşı 77 oyla kabul edildi. Geçici bütçenin süresinin dolmasına az bir süre kala Kongreden geçen tasarı, ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasına sunulacak. Eğer yasalaşırsa, bu tasarı 1 Ekim 2023'te başlayan 2024 mali yılında hükümetin finansman yetersizliği nedeniyle kapanmasını önlemeye yönelik 4'üncü geçici bütçe olacak.
ABD'de Kongre, kalıcı bütçeyi onaylayamadığında geçici bütçelerle arayı kapatmak zorunda kalıyor. Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde ise federal kurumlar geçici olarak faaliyetlerini durduruyor.
ABD, yabancı üretim "akıllı otomobilleri" soruşturacak
ABD'den Gazze'deki vahşet sonrası 'cılız' açıklama
Netanyahu erken seçim çağrılarına son noktayı koydu
ABD Senatosu'ndan F-16 satışına ilişkin yeni karar