Yazdır

Batan gemi hakkında yeni iddialar: Dümende kadın aşçı mı vardı

Tarih: 18 Şubat 2024 - 15:37

Marmara'da batan "BATUHAN A" isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde de sürerken geminin neden battığıyla ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Aşçı Zeynep Kılınç’ın geminin dümeninde olduğu değerlendiriliyor.

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan "BATUHAN A" isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde de sürüyor.

Batan kargo gemisiyle ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı.  Yük taşıma kapasitesi 1300 ton olan "BATUHAN A" isimli gemide 1250 ton mermer tozu yüklü olduğu ifade edildi. Normal bir yük ile seyir halinde olduğu ifade edilen gemide yük üzerindeki brandanın tam olarak sabitlenmediği öne sürüldü.

Fırtınada brandanın bir kısmı havalandı. Mermer tozunun üzerine yağmur ve denizden su geldi. Bu nedenle ağırlık artınca da dengesi bozulan geminin yan yatıp su alarak battığı düşünülüyor. Gemide yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk'un olay anında kaydettiği görüntülerde de brandanın sabit olmadığı görülüyor.

Deniz Kuvvetleri dalgıçları, gemi enkazında sonar cihazıyla 2 kişinin cansız bedenini tespit etti.

Arama-kurtarma gemisi TCG AKIN'a kurulan asansörle batığa inildi.

Geminin aşçısı 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, kaptan köşkünde bulundu. Kılınç'ın batma anında geminin dümeninde olduğu, 4 mürettebatın ise güvertede brandayı düzeltmeye çalıştığı değerlendiriliyor.

Hava muhalefeti nedeniyle dün gece ara verilen çalışmalar bu sabah yeniden başladı. Deniz Kuvvetleri dalgıçları, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edilen 2 cenazeden 1’ine daha ulaşmak için, TCG AKIN’dan, 51 metre derinlikteki batık gemiye dalış gerçekleştirdi.

Dün aşçı Zeynep Kılınç’ın cenazesinin bulunduğu kaptan köşkünün altında olduğu değerlendirilen cenazeye ulaşmak için süren çalışmalara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcının katıldığı, Kıyı Emniyeti’ne bağlı 11 dalgıcın da acil müdahale için Nene Hatun römorköründe hazır beklediği öğrenildi.

Marmara'da batan gemi su altında görüntülendi

 

Batan geminin 6 mürettebatından birinin cansız bedenine ulaşıldı!

 

Batan geminin yeri tespit edildi: 6 mürettebat aranıyor!

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/batan-gemi-hakkinda-yeni-iddialar-dumende-kadin-asci-mi-vardi/1784918