Avrupa'nın en büyüğü olan Almanya'nın kimya sektörü, Kızıldeniz üzerinden yapılan sevkiyatların gecikmesinin sıkıntısını hissetmeye başladı ve bazı şirketleri üretimi kısmaya zorlayan tedarik kesintileri konusunda uyarıda bulunan son sektör oldu.
Alman sanayisi pandemi ve Ukrayna savaşının ardından tedarik kesintilerine alışmış olsa da, ticaret arteri üzerinden azalan trafiğin etkisi, Tesla'nın Berlin fabrikasının şu ana kadarki en önemli kurban olmasıyla birlikte, kendini göstermeye başladı.
Yıllık yaklaşık 260 milyar euroluk (282 milyar dolar) satışıyla otomobil ve mühendislikten sonra ülkenin üçüncü büyük endüstrisi olan Almanya'nın kimya sektörü, Avrupa dışından yaptığı ithalatın yaklaşık üçte biri için Asya'ya bel bağlıyor.
Büyük endüstriyel müşteriler için kimyasalları karıştıran ve şişeleyen Gechem GmbH & Co KG'nin CEO'su ve sahibi Martina Nighswonger, "Satın alma departmanım şu anda bir şey elde etmek için üç kat daha fazla çalışıyor" dedi.
Gecikmelerin bir sonucu olarak, yıllık satışları çift haneli milyon euroları bulan Gechem, yeterli trisodyum sitratın yanı sıra sülfamik ve sitrik asit bulamadığı için bulaşık makinesi ve tuvalet tabletlerinin üretimini azalttı.
Nighswonger, bu nedenle şirketin üç vardiya sistemini gözden geçirdiğini söyledi ve nakliye sıkışıklığından kaynaklanan dalgalanma etkilerinin en azından 2024'ün ilk yarısı için bir sorun olmaya devam edebileceğini ekledi.
Kızıldeniz'de buğday akışında büyük düşüş
Kızıldeniz’de tansiyon yükseliyor! Çin'den sükûnet çağrısı
Kızıldeniz’de nakliye krizi, konteyner taşıma fiyatı 4 katına çıktı
Otomotiv dünyasında Kızıldeniz krizi
Kızıldeniz saldırıları hava taşımacılığı fiyatlarını yükseltebilir