Yazdır

Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri belli oldu

Tarih: 04 Ocak 2024 - 13:15

Bir çok kriter göz önüne alınarak belirlenen dünyanın en güvenli havayolu şirketleri listesi açıklandı. 25 şirketin olduğu listede THY'de yer aldı.

Havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 için En Güvenli 25 Havayolu listesini açıkladı. Platformun dünya genelinde 385 farklı havayolu şirketini izleyerek oluşturduğu listede Türk Hava Yolları (THY) 16'ncı sırada yer buldu.

2024 için en güvenli 25 havayolu listesi şu şekilde:

Air New Zealand, Qantas, Virgin Australia, Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates, All Nippon Airways, Finnair, Cathay Pacific Airways, Alaska Airlines, SAS, Korean Air, Singapore Airlines, EVA Air, British Airways, Türk Hava Yolları, TAP Air Portugal, Lufthansa/Swiss Group, KLM, Japan Airlines, Hawaiian Airlines, American Airlines, Air France, Air Canada Group, United Airlines

HANGİ KRİTERLER İNCELENİYOR?

En güvenli 25 havayolu seçimi, son beş yılda yaşanan kazaları, son iki yılda meydana gelen ciddi olayları, havacılık düzenleyici organlar ve öncü kuruluşlardan gelen denetimleri, hükümet denetimlerini, filo yaşını ve mürettebat eğitimini kapsayan kapsamlı bir analize dayanıyor.

Seçimlerde ayrıca, operasyonel mükemmeliyet ve Airbus A350, Boeing 787 ve 777-9 gibi gelişmiş yeni uçakların filoda bulunması da önemli rol oynuyor.

ABD'li havayolu şirketi 140 milyon dolar ceza ödeyecek

 

Havayolu devi Ryanair'a soruşturma şoku!

 

'Havayolu krizi' tüm ülkeyi sardı!

 

Ünlü havayolu şirketinde erkek hostesler de etek giyebilecek

 

Havayolu endüstrisinde şeffaflık dönemi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dunyanin-en-guvenli-hava-yolu-sirketleri-belli-oldu/1777300