Yazdır

Sami Konukoğlu Rus traktör firmasını aldı

Tarih: 26 Aralık 2023 - 09:11

Başak Traktör'ün, Rus şirketi Rostselmash'ın Kanada'da bulunan Buhler Industries şirketini 60,5 milyon Kanada dolarına satın alacağı açıklandı.

Rus şirketleri yaptırımlar yüzünden yurt dışındaki varlıklarını elden çıkarmaya devam ediyor. Son olarak Türk traktör ve bahçe ekipmanları üreticisi Başak Traktör'ün, Rus şirketi Rostselmash'ın Kanada'da bulunan Buhler Industries şirketini satın alacağı açıklandı.

Türkrus'da yer alan habere göre, satış rakamını Rus şirketi 60,5 milyon Kanada doları (yaklaşık 4,1 milyar ruble) olarak duyurdu.

Türkiye'nin ASKO Holding'e ait olan Başak Traktör, Kanadalı şirketin tedavüldeki hisselerinin yüzde 97'sini satın alacak. 1914'te Sakarya'da kurulan Başak, traktör yanından bahçe ve hasat ekipmanları üretiyor.

Canadian Buehler Industries şirketi Versatile ve Farm King markaları altında tarım ekipmanları üretiyor. Şirketin Amerika Birleşik Devletleri'nde de üretim tesisleri ve depoları bulunuyor.

Kanadalı traktör fabrikası Buhler Industries 2007 yılı sonunda Rostselmash tarafından satın alındı.

“ASKO Holding ile ortaklık kurduğumuz için çok heyecanlıyız"

ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, satın almanın ASKO Holding’in Kuzey Amerika’ya genişlemesi için önemli bir adım olduğunu söyledi. Konukoğlu, “Buhler Industries ve onun ikonik markaları Versatile ve Farm King, tarım endüstrisinde derin bir geçmişe ve mirasa sahip. Buhler Industries ile işinin gelişiminde bir sonraki adımları atmak için birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Buhler Industries Operasyon Direktörü Grant Adolph da, “ASKO Holding ile ortaklık kurduğumuz için çok heyecanlıyız. ASKO Holding’in tarım ekipmanları sektöründeki derin anlayışının ve katılımının, şirketin gelecekteki büyüme ve inovasyon için muazzam potansiyeline ulaşmasına yardımcı olacağına inanıyoruz.” dedi. Merkezi Sakarya’da bulunan Başak’ın tarımsal üretici olarak kökeni 1914 yılına dayanıyor. 2012 yılında Sanko Grubu bünyesine katılan şirket 120 beygir gücüne kadar traktörler üretiyor ve Başak Tarım markası altında toprak işleme, ekim, hasat ve bahçe ekipmanları da üretiyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sami-konukoglu-rus-traktor-firmasini-aldi/1775905