Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için yayınladığı 'Kredi Görüşü' raporunda, "Türkiye’de kurumsal kapasitede toparlanma pozitif senaryoda dahi zaman alacak" olarak belirtti ve "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi halinde görünüm pozitife çevrilebilir" olarak değerlendirdi.
Reuters'a açıklamalarda bulunan Moody's yetkilisi Marie Diron, yüzde 40'ı aşan politika faizinde değişiklik olup olmayacağını görmek isteyenler için Türkiye'de martta düzenlenecek yerel seçimlerin bir test niteliğinde olduğunu belirtti.
Diron, para ve maliye politikasında seçimlerden sonra belirlenen seyrin korunması, eş zamanlı olarak da yabancı yatırımcıların Türkiye varlıklarına geri dönmesi halinde "Bu durumun pozitif bir ivmeye işaret edeceğini" söyledi.
Ekonomim'de yer alan habere göre, Moody's yetkilisi Diron ve Fitch yetkilisi Parker'ın açıklamaları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in para ve maliye politikasını düzeltme çabalarına engel çıkmaması halinde, Türkiye'nin kredi notunun 10 yıldan uzun bir süredir ilk defa yükselebileceğine işaret etti.
Diron, ABD'nin borç maliyetlerindeki "son derece belirgin bozulmanın" durup durmayacağını takip ettiklerini, Çin'de ise gayrimenkul şirketleri ve yerel yönetimlerin borç sorunlarını izlediklerini ifade etti.
Moody's, Türkiye raporunu açıkladı
Moody's Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapmadı