Yazdır

Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama

Tarih: 05 Eylül 2023 - 10:58

Bakan Tekin, "Sayı söyleyemem ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bahar yarı yılının başında yeni bir atama grubuyla eğitim öğretim sürecine başlayacağız.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA Editör Masası’nda eğitim gündemine ilişkin sorulara yanıt verdi. Bakan Tekin, öğretmen atamaları hakkındaki soruya da yanıt verdi.

Tekin, "Sayı söyleyemem ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bahar yarı yılının başında yeni bir atama grubuyla eğitim öğretim sürecine başlayacağız. Bunun anlamı şudur, ekim ayı sonu itibarıyla biz öğretmen alım takvimimizi ilan edip, branş bazlı olarak kaç kişi alınacağını ilan edip, yeni bahar eğitim-öğretim yılı başlarken, yeni arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Tekin, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" dedi.

Tekin, okullarda isteğe bağlı bağış olabileceğine ancak zorunlu kayıt ücreti olmadığına dikkat çekerek, "Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cep telefonu kullanımı

Tekin ayrıca, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

Bakan Tekin devamsızlıkla ilgili, "Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde" dedi.ni bildirdi.

Okullarda telefon yasaklandı mı? Bakan açıkladı

 

Okullarda ilk zil uyum eğitimi için

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bakan-tekinden-ogretmen-atamalariyla-ilgili-aciklama/1758193