Yazdır

ABD ve Çin ihracat kontrolleri bilgi alışverişi konusunda anlaştı

Tarih: 28 Ağustos 2023 - 14:50

ABD Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, ABD ile Çin, ihracat kontrolü uygulamasında bilgi değişimi başlatmak için anlaştılar

ABD Ticaret Bakanlığı, ABD ve Çin'in bir ihracat kontrol uygulama bilgi alışverişi ve ticari konularda yeni bir çalışma grubu başlatma konusunda anlaştığını ve Pekin'e endişelerini ifade etmek için potansiyel bir forum sağladığını bildirdi.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao arasındaki görüşmelerin ardından bakanlık, bilgi alışverişinin ABD güvenlik politikalarının yanlış anlaşılmasını azaltmak için bir platform sağlayacağını ifade etti.

İş dünyası, siyasi gerilimlerden endişeli

Çin'in ticaret ve finans merkezi Şanghay'da 1000'den fazla kayıtlı üyesi bulunan AmCham'in mart ayında yaptığı "Çin İş İklimi Anketi", son 25 yılda ilk kez Amerikan şirketlerin çoğunluğunun Çin'i "yatırım önceliği" olarak görmediğini ortaya koymuştu.

Ankete katılan şirketlerin yüzde 45'i Çin'i "yatırımda öncelikli ilk 3 ülke" arasında sayarken yüzde 55'i saymamıştı.

Öte yandan şirketlerin yüzde 45'i Çin'deki iş ortamının "bozulduğunu" belirtirken en önemli sorunun, "ABD ile Çin arasında artan gerilimler" olduğu görüşünü dile getirmişti.

ABD ve Çin arasında tansiyon yükseldi

 

ABD ve Çin Dışişleri Bakanları telefonda görüştü

 

ABD ve Çin heyetleri arasında görüşmeler yeniden başladı

 

ABD ve Çin "ayrılığı” finansal sistemler için tehlikeli

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abd-ve-cin-ihracat-kontrolleri-bilgi-alisverisi-konusunda-anlasti/1756964