Yazdır

Domino's Rusya'dan iflas başvurusu

Tarih: 21 Ağustos 2023 - 11:50

Daha önce Rusya pazarından çıkış seçeneklerini değerlendiren Domino’s Pizza'nın Rusya işletmecisi, yeni bir karar alarak iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.

1960 yılında ABD'de kurulan uluslararası pizza şirketi Domino’s Pizza'nın Türkiye, Azerbaycan, Rusya ve Gürcistan’daki işletme haklarına elinde bulunduran Dubai Ports Eurasia (DPEU.L), Rusya'daki şirketini satma çabalarından vazgeçtiğini ve pazartesi günü iflas başvurusunda bulunacağını açıkladı.

Türkrus'un haberine göre aralık ayında şirket, Rusya operasyonlarını elden çıkarmak da dahil olmak üzere Rusya pazarından çıkış seçeneklerini değerlendirdiğini duyurmuştu.

DP Eurasia açıklamasında durumun gittikçe daha zorlu bir hal aldığı, grubun kaçınılmaz olarak bu adımı atmak zorunda kaldığu belirtildi.

Şirket, birimin yaklaşık 520 milyon ruble (5,56 milyon $) tutarındaki dış borcunun Türkiye’deki grup kuruluşu olan DP Eurasia tarafından kapatıldığını, grubun toplam borcunun azaltıldığını ve toplam nakit bakiyesinin 162 milyon lira (5,97 milyon $) olduğunu bildirdi.

Domino's Pizza'nın Rusya'daki ilk şubesi, Türkiye'deki yatırımcısı tarafından 1998 yılında açılmış ve 2016 yılından itibaren marka bayilik vermeye başlamıştı.

Dominos Pizza'ya siber saldırı

 

China Evergrande ABD'de iflas mahkemesine başvurdu

 

Rusya’da iflas davalarında büyük artış

 

ABD’de 190’a yakın banka için iflas uyarısı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dominos-rusyadan-iflas-basvurusu/1755818