Raporda, dünya genelinde yavaşlayan ekonomiler, enflasyon ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle zorlu ekonomik görünüm göz önüne alındığında bu artışın dikkat çekici olduğu ifade edildi.
İşçi dövizlerindeki artışın dirençli kalmasına rağmen yavaşlamasının beklendiğine işaret edilen raporda, 2023'te kaynak ülkelerde yavaşlayan ekonomik büyüme nedeniyle gönderilen işçi dövizlerindeki artışın yüzde 1,4'e gerilemesinin ve 656 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.
Raporda, kaynak ülkelerdeki ekonomik faaliyetin yumuşamaya başlamasının göçmenler için istihdamı ve ücret artışlarını sınırladığı ifade edildi.
Bankanın raporunda, özellikle Avrupa ve Orta Asya ile Güney Asya olmak üzere işçi dövizlerindeki artışın tüm bölgelerde yavaşlamasının beklendiği aktarıldı.
Geçen yıl en çok işçi dövizi alan ülke Hindistan oldu
Bölgelere göre gönderilen işçi dövizlerinin 2022'de Doğu Asya ve Pasifik'te yüzde 0,7, Avrupa ve Orta Asya'da yüzde 19, Latin Amerika ve Karayipler'de yüzde 11,3, Güney Asya'da yüzde 12,2 ve Sahra Altı Afrika'da yüzde 6,1 arttığı belirtilen raporda, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde ise yüzde 3,8 azaldığı kaydedildi.
Raporda, 2022'de işçi dövizi alan ilk beş ülkenin Hindistan (111 milyar dolar), Meksika (61 milyar dolar), Çin (51 milyar dolar), Filipinler (38 milyar dolar) ve Pakistan (30 milyar dolar) olduğu bildirildi.
İşçi dövizlerinin gayrisafi yurtiçi hasıladaki (GSYH) en büyük payı aldığı ülkelerin ise Tacikistan (GSYH'nin yüzde 51'i), Tonga (yüzde 44), Lübnan (yüzde 35), Samoa (yüzde 34) ve Kırgızistan (yüzde 31) olduğu kaydedildi.
Dünya Bankası'ndan Çin ekonomisine ilişkin büyüme tahmini
Dünya Bankası, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
Yellen, Dünya Bankası Başkanı Banga ile bir araya geldi