Yazdır

Genel Sağlık Sigortası'nda borç affı

Tarih: 12 Mayıs 2023 - 10:47

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlara borç yapılandırması kapsamında af geldi.

Çalışanlar ve emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sağlık hizmeti alıyor. Herhangi bir sosyal güvenlik kapsamında olmayanlar ise kendi primlerini ödeyip hizmetten faydalanabiliyor. Sağlık sigortası tescili olan ve primlerini ödeyemeyen kişilere ise borç yapılandırması imkanı tanındı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal konu ile ilgili detayları şu ifadelerle anlattı;

“Ülkemizdeki bütün vatandaşlarımız sosyal güvenlik kapsamındaki sağlık güvencesine sahipler. 9.1 milyon vatandaşımızdan bahsediyoruz Genel Sağlık Sigortası primi kapsamında bunların iki milyon civarında olanı primlerini kendi ödüyor, 7 milyonunun ise gelir testi az çıktığı için onlarda hazine tarafından karşılanıyor.”

“Aralık 2022 öncesine ait olan borçlar için 31 Ağustos’tan başlayarak taksitler halinde ödeyebilirler."

Vatandaşlarımızın bu yapılandırmayla ilgili olarak herhangi bir şekilde başvuruya ihtiyacı yok. Genel Sağlık Sigortası borçları için söylüyoruz. Ödemede ise taksitler 48 aya kadar çıkıyor. Taksitler 12, 18, 24, 26 ve 48 taksit şeklinde taksitlendirmelerle bu borç ödenebiliyor."

Gerek borç durumlarını gerek sağlıktan faydalanıp faydalanamayacaklarını bu konularda mutlaka e-devletlerini devamlı olarak kontrol etsinler.”(CNN Türk)

Sigorta şirketlerinin prim üretimi 103.8 milyar liraya ulaştı

 

İşsizlik Sigortası Fonu 4 milyar TL arttı

 

Genel sağlık sigortası tutarları artırıldı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/genel-saglik-sigortasinda-borc-affi/1739149