Alman Anayasa Mahkemesi, ırkçı terörist Beate Zschaepe'nin hukuksal haklarının ihlal edildiği konusunda yapılan itirazı geri çevirdi.
2000-2007 arasında ırkçı cinayetler işleyen, iki bombalı saldırı gerçekleştiren ve çok sayıda banka soygunu yapan NSU terör örgütünün üyesi Beate Zschaepe, cinayetlerin işlendiği yerlerin hepsinde kendisinin de bulunduğunun ispat edilemediğini iddia ederek, ömür boyu hapis kararına itiraz etmişti.
NSU davası süreci
Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde (OLG) 2013'te görülmeye başlanan NSU terör örgütü davasında, sanıklar hakkındaki karar 11 Temmuz 2018'de açıklanmıştı. Mahkeme, baş sanık Beate Zschaepe'ye ömür boyu, örgüte yardım ve yataklıktan suçlu bulunan Ralf Wohlleben'e 10, Andre Emminger'e 2,5, Holger G'ye 3, Carsten S'ye de gençlik yasaları uyarınca 3 yıl hapis cezası vermişti.
Almanya'nın en geniş kapsamlı davalarından
Zschaepe, Wohlleben ve Holger G, kararın temyiz edilmesini istemiş, Federal Başsavcılık ise Andre Emminger hakkında verilen karara itiraz etmişti.
Almanya'nın en geniş kapsamlı davalarından NSU’da 5 sanığı 14 avukat savunmuş, 93 mağduru ise 60 avukat temsil etmişti. Toplam 438 duruşmada tamamlanan davada 765 tanık ve 56 uzman dinlenmişti.
Almanya'da bileşik PMI 29 ayın dibinde
Almanya'dan enerji krizine karşı 200 milyar euroluk fon
Almanya: AB'ye doğru artan düzensiz göçü azaltmayı hedefliyoruz
Macron'dan Almanya'ya mesaj: İzole olmayın
Almanya Cumhurbaşkanı, Zelenskiy ile görüştü
Almanya gazda kıtlığı önlemek için tüketimini yüzde 30 azaltmalı