Yazdır

Avrupa Merkez Bankası'nın büyük çıkmazı!

Tarih: 05 Temmuz 2022 - 08:55

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Nagel, ECB'nin Euro Bölgesi'nin en borçlu ülkelerine yeni destek sağlaması için şartlarını ortaya koydu.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), Euro Bölgesi ülkelerinin devlet tahvilleri arasındaki getiri farklarının açılmasını sınırlamak için PEPP çerçevesinde alınan varlıklardan dönecek ana para ödemelerini kullanacağı bildirilmişti.

ECB'nin 15 Haziran'da yaptığı olağanüstü toplantıda aldığı bu karara muhalefet ettiği belirtilen Nagel, dün yaptığı açıklamada, ECB'nin doğru piyasa getiri farklarına karar vermeye çalışmasını karşı çıktı. Doğru getiri farkını belirlemenin "neredeyse imkansız" olduğunu savunan Nagel, böyle bir adımın hükümetleri içinde bulundukları durumdan memnuniyet duymaya itme riski bulunduğunu vurguladı.

Nagel, "Risk primlerini sınırlamak için para politikası enstrümanlarının kullanılmasına karşı ihtiyatlıyım, çünkü genişleyen getiri farklarının temelde haklı olup olmadıklarından emin olmak neredeyse imkansız" diye konuştu.

ECB'den tahvil getirilerindeki ayrışmaya önlem

 

Guindos: Rusya gazı keserse Euro Bölgesi resesyona girebilir

Scholz'dan işçi ve patronlara: Sorunları el ele verip çözelim

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/avrupa-merkez-bankasinin-buyuk-cikmazi/1672477