Yazdır

Almanya'dan Ukrayna'ya çok namlulu roket atar sistemi

Tarih: 16 Haziran 2022 - 13:13

Almanya Ukrayna'ya, temmuz sonunda ya da ağustos başında gönderilmesi planlanan çok namlulu roket atar sistemi "Mars 2" gönderecek.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna'nın özellikle topçu birliklerinin kullandığı silahlara gereksinim duyduğunu söyleyerek, "Almanya olarak ordumuz envanterinde bulunan 3 Mars 2 çok namlulu roket atar sistemi ve yüzlerce roketi verme kararı aldık. Mars 2 sisteminin eğitimini de partnerlerimiz ABD ve İngiltere ile yapacağız" açıklamasını yaptı. Lambrecht, Ukrayna'nın egemenliğini koruması için bu desteği verdiklerini bildirdi.

Slovakya'dan da destek geldi

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, dün gece Brüksel'de yapılan Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısından sonra ülkesinin yardımlarını sosyal medyadan açıkladı. Nad, Ukrayna'ya 5 Mi serisi helikopterin yanı sıra binlerce 122 milimetre Grad roketi hibe ettiklerini bildirdi.

Slovakya daha önce de Ukrayna'ya S-300 sistemleri hibe etmişti.

ABD 4 M142 Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi (HIMARS) ve GMLRS Güdümlü Çoklu Fırlatma Roket Sistemi, İngiltere de 3 M270 MLRS fırlatıcısını Ukrayna'ya göndereceğini belirtmişti.

Slovakya'dan Ukrayna'ya silah desteği

Zelenskiy'den savunma desteği talebi

Norveç'ten Ukrayna'ya askeri destek

Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 1,49 milyar dolarlık yeni destek

Japonya'dan Ukrayna'ya nükleer santral desteği

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/almanyadan-ukraynaya-cok-namlulu-roket-atar-sistemi/1668474