Kenya Kızılhaç Derneği, ülkede devam eden kuraklıktan birçok kişinin olumsuz etkilendiğini duyurdu. Dernek, farkındalık oluşturmak için sivil toplum örgütleri ve yardım kuruluşlarından da destek istedi.
Afrika kıtasının doğusunda 1980'lerden beri görülen en şiddetli kuraklık dalgası, yaklaşık 13 milyon kişiyi açlığa mahkum etti. 2019'da çöl çekirgelerinin istilası sonrası tarımsal üretimin gerilediği ve gıda krizinin başladığı bölgede peş peşe 3 yağmur döneminde de yağışların beklenenin çok altında gerçekleşmesi yeni gıda krizini tetikledi.
1,5 milyon hayvan öldü
Kuralık nedeniyle ülkede 1,5 milyon hayvan gıda ve su yetersizliği yüzünden öldü. Kuraklığın alarm seviyesinde olduğu bölgeler Baringo, Isiolo, Mandera, Marsabit, Samburu, Turkana, Wajir, Kilifi, Lamu, Nyeri, Batı Pokot, Laikipia ve Garissa olarak sıralandı.
Birleşmiş Milletler (BM), kuraklık nedeniyle besi hayvanlarının ölmeye başladığını, susuzluk ve gıda sorunu nedeniyle de ailelerin evlerini terk ettiğini açıkladı. Temiz su sıkıntısı, göçle salgın hastalıkların yayılmasına da yol açtı.
Kenya'da kuraklık 2,8 milyon kişiyi etkiliyor
Kuraklık, Kenya'da gıda krizine neden oluyor