Yazdır

400 yıl sonra Londra'ya döndüler

Tarih: 19 Mart 2022 - 14:02

16. yüzyılda nesilleri tükenen kunduzlar, 400 yıl sonra Londra'ya geri döndüler.

Kunduzlar yaklaşık 400 yıllık bir aradan sonra tekrar Londra’ya geri döndüler. İki yaşındaki dişi ve erkek memeliler, ekosistemi iyileştirmeye, iklim değişikliğiyle mücadele ve sel risklerini azaltmaya yardımcı olmak amacıyla başkentin kuzeyinde yer alan Enfield’deki bir eğitim çiftliği olan Forty Hall Farm'ın içindeki altı hektarlık bir alana bırakıldı.

Enfield yerel konsey başkan yardımcısı Ian Barnes projeyle ilgili şöyle konuştu:

"Kunduz Serbest Bırakma Projesi'nin de içinde olduğu doğal sel yönetimi tekniklerini keşfederek, aşırı yağışlardan kaynaklanan sel hasarı riskini azaltabilir ve binlerce olmasa da yüzlerce evin korunmasını sağlayabiliriz."

16. yüzyılda nesilleri tükenmişti

AFP, kunduzların 16. yüzyılda, kürkleri, etleri ve gıda tatlandırıcılarının yapımında kullanılan aromatik yağlı salgılar üreten bezleri için avlanmaları sebebiyle İngiliz nehirlerindeki neslinin tükendiğini belirtti. Bununla birlikte, kunduzların tekrar doğada olmalarının sağlayacağı faydalar hakkında yapılan birkaç çalışma neticesinde Birleşik Krallık, özellikle güney İngiltere ve İskoçya'ya çok sayıda kunduzun doğal ortamına salıverilmesini sağlayacak programlar başlatıldı.

Su taşkınlarının önlenmesine sağladıkları faydaların yanı sıra, kunduzların varlığı biyolojik çeşitliliği ve su kalitesini iyileştirebiliyor.

Beaver Trust'ta kunduz restorasyon lideri Dr Roisin Campbell-Palmer şunları söyledi:

“Avrupa'da ve İskoçya'nın bazı bölgelerinde, su ve yem verildiğinde kunduzların ne dereceye kadar uyumlu bir tür olduğunu gözlemledik. Doğaya bırakılan kunduzların gelişimlerini ve koşullarını izlemek için ekiple çalışmaya devam edeceğiz ve işler yolunda giderse 2023'te yeni yavrular görebileceğiz."

Hayvanların güvenliğini sağlamak adına bulundukları alan halka açık olmayacak. Ancak insanlar kameralar aracılığıyla bu iki kunduzu görebilecekler.

Putin'in paltosu gündem oldu

 

İngiltere'de seyahat kısıtlamaları kaldırıldı

 

Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/400-yil-sonra-londraya-donduler/1650217