Yazdır

Raskin: Bankaların kredi politikasına yorum Fed'in işi değil

Tarih: 03 Şubat 2022 - 08:02

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ne sunum yapan, Biden'ın Fed'in düzenleyici çalışmalarına liderlik için seçtiği Raskin, milletvekillerine, görevinin bankalara nereye borç vermeleri gerektiğini söylemeyi içermediğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden'ın Fed'in düzenleyici çalışmalarına liderlik etmek için seçtiği Sarah Bloom Raskin, milletvekillerine, görevinin bankalara nereye borç vermeleri gerektiğini söylemeyi içermediğine inanmadığını söylemeyi planlıyor.

Raskin adaylık oturumu öncesinde ABD Senatosu Bankacılık Komitesi tarafından Çarşamba günü yayınlanan surnumda, denetimden sorumlu başkan yardımcısının rolünün, bankaların risklerini en iyi şekilde yönetmelerini sağlamak için Fed içinde ve dışında geniş bir istişare gerektirdiğini söyledi.

Ancak bu görev, bankalara nereye borç vermeleri gerektiğini söylemeyi içermiyor. Cumhuriyetçiler ve bazı endüstri grupları Raskin'i bankaları Fed'deki kapasitesiyle fosil yakıtlara yatırım yapmaktan caydırabileceği yönündeki suçlamıştı.

Hazırlanan sunumda, "Görev, bankaları yalnızca belirli sektörlere kredi vermeye veya belirli sektörlere kredi vermekten kaçınmaya yönlendirmeyi içermiyor. Bu görev, Kongre tarafından kabul edilen ve Federal Reserve'i ve sorumluluklarını yöneten yasalarda yer alıyor." ifadeleri yer aldı.

Eski bir Fed yöneticisi ve Başkan Barack Obama'nın üst düzey Hazine yetkilisi olan Raskin'in, Aralık ayında Fed'den ayrılan Cumhuriyetçi Randal Quarles tarafından yürütülen Fed banka gözetiminden daha sıkı bir banka denetimi için baskı yapması bekleniyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/raskin-bankalarin-kredi-politikasina-yorum-fedin-isi-degil/1639872