Yazdır

Kanada'da 50 yaş ve üstüne 3. doz korona virüs aşısı yapılacak

Tarih: 04 Aralık 2021 - 10:36

Kanada'da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında, 50 yaş ve üstü kişilere üçüncü doz aşı yapılacak.

Kanada Ulusal Bağışıklama Komitesi'nden yapılan açıklamada, 50 yaş ve üstü Kanadalıların 3. doz güçlendirici korona virüs aşısı olması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, 50 yaşın üstündeki tüm Kanadalıların, sağlık çalışanlarının, yerli halkın, huzurevleri ile yaşlı bakım merkezlerindekiler gibi savunmasız grupların üçüncü doz aşı yaptırmaları 'şiddetle' tavsiye edildi.

Yeni verilerin, iki doz aşının enfeksiyona karşı sağladığı korumanın zamanla azaldığını gösterdiği hatırlatılarak, 18-49 yaş arası yetişkinlere de 2. dozdan 6 ay sonra üçüncü aşıyı yaptırmaları tavsiyesinde bulunuldu.

TARİH 13 ARALIK OLARAK BELİRLENDİ

Bu arada, ülkede 50 yaş ve üstü kişiler için üçüncü doz korona virüs aşısına 13 Aralık'tan itibaren başlanacağı açıklandı.

Ontario Eyaleti Halk Sağlığı Şefi Dr. Kieran Moore, eyalette 50 yaş ve üstü grup için 3. doz destekleyici korona virüs aşısına 10 gün sonra başlayacaklarını belirtti.

Dr. Moore, "Eğer takviye dozu için uygunsanız, kendinize ekstra bir koruma katmanı sağlamak için lütfen mümkün olan en kısa sürede randevunuzu alın" dedi.

Pfizer-BioNtech ve Moderna, '3. dozda en yüksek koruma sağlıyor'

ABD'den BioNTech ile Moderna'da 3. doz aşıya yeşil ışık

ABD'de 3. doz Moderna ve Pfizer aşısının yetişkinlere uygulanması için onay

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/kanadada-50-yas-ve-ustune-3-doz-korona-virus-asisi-yapilacak/1623197