Yazdır

TCMB indirir, Fed 2023’ü bekler

Tarih: 15 Kasım 2021 - 08:06

Ünülü yatırım bankası analistleri Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklerken, Fed’in 2023 yılına kadar faiz artırımına gitmeyeceğini öngörüyorlar

Morgan Stanley ekonomistleri Fed'in 2023'e kadar faiz artırmamasını bekliyor. Morgan Stanley ekonomistlerinin, Fed'in 2023'e kadar faiz oranlarını artırmayacağına dair tahminlerine bağlı kaldığı bildirildi.

Pazar günü yayınlanan bir görünümde, stratejist Andrew Sheets, bankanın ekonomi ekibindeki meslektaşlarının ABD merkez bankasının varlık alımlarını gelecek yılın ortasına kadar sonlandıracağını, ancak politika oranını 2023'ün başına kadar sıfıra yakın yükseltmeyeceğini düşündüklerini bildirdi.

Sheets, bunun nedeni, enflasyonun ılımlı olmasını ve işgücü piyasasına katılımın sürekli bir artış göstermesini beklediklerini söyledi.

Dünyanın en büyük ekonomisinin gelecek yıl tüketici harcamaları ve sermaye yatırımları öncülüğünde % 4,6 büyümesinin beklendiği ifade edildi.

Bu arada ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley analistleri, Merkez Bankası’ndan 50-100 baz puan aralığında bir faiz indirimi beklediklerini kısa bir süre önce açıklamışlardı.

ABD Merkez Bankası (Fed), Kasım ayı başında gerçekleştirdiği toplantıda beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu. Fed varlık alımını azaltmaya bu aydan itibaren başlayacak.

Fed, hazine kağıdı alımlarının 10 milyar dolar ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarını ise 5 milyar dolar azaltacak. Diğer taraftan, Aralık ayında 60 milyar dolar tutarında hazine kağıdı ve 30 milyar dolar tutarında mortgage destekli menkul kıymet alacak.

Asya borsaları haftaya yükselişlerle başladı

 

Merkez Bankası faiz indirimini sürdürecek mi

 

Meclis'i yoğun gündem bekliyor

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tcmb-indirir-fed-2023u-bekler/1618076