Kanada'da yapılan yeni bir araştırma, Kovid-19'un uzun vadeli etkileri arasında beyin sisinin de olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, bu bilişsel bozukluğun burundan beyne ulaşan virüs nedeniyle oluştuğu görüşünde...
Sözcü'deki habere göre; Araştırmacılar, Kovid-19 virüsünün burundan beyine ulaştığını ve burada da bilişsel bozukluklara meydana olduğunu belirledi. NBC News’da yer alan habere göre bilişsel bozukluk belirtileri gösterme olasılığı en yüksek olan hastaların Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanlar olduğu belirlendi.
AYLARCA DEVAM EDEBİLİR
Daha önce Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin belirttiğine göre de Kovid-19'un uzun vadeli etkilerinden biri “beyin sisi” veya düşünme ve konsantre olma zorluğu. Araştırmalar beyin sisinin koronavirüs geçirildikten sonra aylarca devam edebileceğine işaret ediyor. Bu sorun yoğun bakımda yatan hastalarda ise daha fazla görülüyor.
Araştırmacılar, bir kişinin beyninin, onu virüslerden ve diğer yabancı cisimlerden koruyan doğal bir bariyer oluşturduğunu belirtirken, yeni araştırmalar, Kovid-19 virüsünün burundan girerek bu engeli aşabildiğini ortaya çıkardı.
Toronto merkezli araştırma ekibi, Kovid hastalarının enfeksiyondan sonra 7 aylık süreçte benzer bilişsel sorunlarla karşılaşabildiğini aktardı.
Pfizer’dan korona virüsü hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor
Korona virüsün geyiklere bulaşması ne anlama geliyor?
Uzmanlar uyardı: 2 doz Sinovaclılar aşısız sayılıyor!