Yazdır

Zincir marketlerde kredi dönemi

Tarih: 04 Ekim 2021 - 07:18

ING Bank, Migros müşterilerine elektronik ürünler için 20.000 TL'ye kadar, Fibabanka ise CarrefourSA müşterilerine 40.000 TL'ye kadar faizsiz kredi sunuyor.

Zincir marketler artan fiyatlar karşısında bankalarla işbirliğine giderek müşterilerine elektronik ürünlerde "kolaylık" sağlamaya başladı. Benzer krediler daha önceden teknoloji zincirlerinde de veriliyordu. Türkiye’de akıllı telefon başta olmak üzere telekomünikasyon ürünlerine kredi kartına taksit uygulanmadığını için özellikle teknoloji zincir marketlerde ve online e-ticaret kanallarında alışveriş kredisi seçeneği öne çıkartılıyor.

Habertürk'ün haberine göre Fibabanka CarrefourSA müşterilerine kredi vermeye başladı. CarrefourSA internet sitesinde yer alan bilgilere göre Fibabanka, CarrefourSA mağazalarından yapılacak teknolojik ürün alışverişlerine özel faizsiz kredi veriyor. Banka söz konusu ürünle 400 TL ile 40.000 TL arasında kredi kullanma ve 18 aya varan vade imkanları sunuyor. Kredi için SMS ile başvuruluyor, onay alındıktan sonra söz konusu miktar CarrefourSA mağazalarında harcanabiliyor.

Fibabanka önce alışveriş ve elektronik kredisi olarak 2 farklı ürün sunmuştu. CarrefourSA mağazalarında yer alan afişlerde de okul ve gıda ürünleri de yer alıyordu. Bunun yanında kredinin kapsamadığı ürünler de şu şekilde açıklanmıştı: “Alkollü içecekler, tütün mamulleri, GSM TL yükleme harcamaları, kuyum, mobilya ve bitki & saksı alışverişleri kampanya kapsamında olmadığından, CarrefourSA Alışveriş Kredisi ile satın alım gerçekleştirilememektedir.”

Kapsam dışı ürünlerde gıdadan bahsedilmemesi gıda ürünleri için kredi verildiği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak şu anda sadece elektronik ürünler için kredi veriliyor. CarrefourSA Alışveriş Kredisi ürünü ise Fibabanka sitesinden kaldırıldı. Gıda harcamalarında taksit 2018'den bu yana yapılamıyor.

36 ay vade

Benzer şekilde ING Bank da Migros müşterilerine 500 TL'den 20.000 TL’ye kadar 36 aya varan vade seçenekleri kredi kullandırıyor. Söz konusu krediye Migros müşterileri benzer şekilde SMS ile başvuruyor. Bunun yanında mağazalardan da başvuru yapılabiliyor.

Migros ve A101’de de elektronik ürünlerde geçerli

Bankaların marketlerle alışveriş kredisi bu yıl haziranda ING Bank ve Garanti BBVA ile başladı. Garanti BBVA ve A101 arasındaki işbirliğinde cep telefonu, mobilya ve elektronik aletlerin satışında kredi kullanılabiliyor. ING Bank ile Migros işbirliğinde de 500 TL’den 20 bin TL’ye kadar 36 aya varan vade seçenekleri ile kredi kullanılabiliyor. Elektronik ürünlerin alışverişinde kredi imkanı sağlanıyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/zincir-marketlerde-kredi-donemi/1606637