Şehir merkezinde toplanan yaklaşık 200 kişi, "Anayasaya dokunmak kırmızı çizgidir", "Halk, anayasanın yeniden işlerlik kazanmasını istiyor", "Darbeye hayır", "Diktatörlüğe hayır, meşruiyetten geri adım atmak yok" sloganları attı.
Adının açıklanmasını istemeyen bir gösterici yaptığı açıklamada, temel taleplerinin, meşruiyete ve anayasaya yönelik darbenin sona ermesi ve olağanüstü kararların yürürlükten kaldırılması olduğunu söyledi.
Daha önce Said destekçisi olduğunu ve seçim kampanyasının yürütülmesine katkıda bulunduğunu belirten gösterici, artık Cumhurbaşkanının dediklerine güvenmediklerini dile getirdi.
SAİD TÜM YETKİLERİ ELİNE ALDI
Tunus Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz'da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinden sonra 22 Eylül'de yetkilerini genişleten yeni kararnameler yayımladı.
Yeni kararnamelerle cumhurbaşkanının yasama ve yürütme yetkisine yönelik olağanüstü düzenlemeler yapıldı ve yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyon feshedildi. Cumhurbaşkanının yetkilerini genişleten kararnameler ise Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Tunus Cumhurbaşkanı'na Bakanlar Kurulunun görüşünü aldıktan sonra cumhurbaşkanlığı kararlarıyla yasama metinleri çıkarma yetkisi verildi.
Kararname uyarınca, Bakanlar Kurulu artık Meclise değil cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak. Cumhurbaşkanı, başbakanı atayacak, kabine üyelerini, hükümetin siyasetini ve kararlarını belirleyecek.
Tunus Cumhurbaşkanı yasama yetkisini kendisine devretti
Tunus'taki 5 siyasi parti, anayasanın askıya alınmasına karşı