Yazdır

Biden'dan 'Robin Hood' vergisi

Tarih: 27 Nisan 2021 - 15:25

Biden yönetiminde üst düzey bir yetkili, yeni sermaye kazancı vergisi planı kapsamında yatırımlara uygulanacak vergi artışından ABD'deki vergi mükelleflerinin yalnızca yüzde 0,3'ünün etkileneceğini iddia etti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın sermaye kazancı vergisinde artış teklif edeceği haberlerinin ardından, geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında büyük bir satış yaşandı. Biden yönetimi, söz konusu vergi artışını yalnızca "çok zenginleri" etkileyeceğini söylerek savundu.

Biden yönetiminde üst düzey bir yetkili, yeni sermaye kazancı vergisi planı kapsamında yatırımlara uygulanacak vergi artışından ABD'deki vergi mükelleflerinin yalnızca yüzde 0,3'ünün etkileneceğini ileri sürdü.

Biden’ın yeni vergi planı kapsamında varlıklı vergi mükelleflerine uygulanan sermaye kazancı vergisi, yüzde 20'den yüzde 39,6'ya yükseltilecek. 1 milyon dolardan fazla kazancı olanlar ise mevcut ek vergiyle birlikte kazançlarının yüzde 43,4'ünü vergi olarak vermek zorunda kalacak.

Açıklamayı yapan yetkili, yeni vergi planının Biden'ın sosyal programlarda kullanılmak üzere çok varlıklı kişilerden alınan verginin artırılması tutumuyla uyumlu olduğunu söyledi.

Hem kripto sektörü hem de ABD borsaları, Biden'ın vergi düzenlemesi teklifi haberlerinin yayılmasının ardından büyük bir satışa şahit oldu ve piyasada FUD olarak bilinen korku, belirsizlik ve şüphe artış gösterdi. Bitcoin (BTC) de önemli ölçüde değer kaybederek 50 bin dolar desteğini kaybetti ve hafta başında toparlanmadan önce 47.500 dolara kadar geriledi.

Usta yatırımcı Peter Brandt ve Cardano Kurucusu Charles Hoskinson gibi isimler, yeni vergi düzenlemesinin kabul edilmesi halinde kripto sektörü için yıkıcı sonuçları olabileceğini düşünürken, Messari CEO'su Ryan Selkis ise vergiden kaçınmak isteyen yatırımcıların yönelmesi nedeniyle bu düzenlemenin DeFi varlıklara fayda sağlayabileceğini düşünüyor.

Güney Kore 2022'den itibaren kripto gelirlerinden vergi alacak

Biden, zenginlerden daha fazla vergi almayı planlıyor

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bidendan-robin-hood-vergisi/1566866