FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Citibank; Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da bulunan 13 ülkede faaliyetini durdurma kararı aldı.
Banka tarafından yapılan açıklamada; Avustralya, Bahreyn, Çin, Hindistan, Endonezya, Güney Kore, Malezya, Filipinler, Polonya, Rusya, Tayvan, Tayland ve Vietnam'daki tüketici birimlerinden çıkılacağı ancak bankanın bu ülkelerdeki kurumsal müşterilerinin durumdan etkilenmeyeceği bildirildi.
Banka CEO’su Jane Fraser ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kalan tüketici ve varlık yönetimi işleri Singapur, Hong Kong, BAE ve Londra merkezlerinde gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.
'SPAC PATLAMASI' BANKANIN GELİRLERİNDE ARTIŞA NEDEN OLDU
Citigroup 2021’in ilk çeyreği için 7,9 milyar dolarlık net gelir raporladı. Bankanın gelirleri geçen yıl aynı dönemde 2,5 milyar dolar seviyesindeydi.
Daha yüksek marjlı varlık yönetim işine odaklanmak için 13 ülkede tüketici bankacılığı operasyonlarını satacağını söyleyen Citigroup'un bu kararı, 2021 yılının ilk çeyreği için 19,37 milyar dolarlık toplam gelir bildirmesinin ardından geldi. SPAC patlaması nedeniyle hisse senedi yüklenimindeki yüksek hareket, bankanın gelirlerinde artışa neden oldu.
CITIBANK AR-GE BÖLÜMÜ, AKTİF OLARAK TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR GERÇEKLEŞTİRİYOR
Citibank, gelir akışlarını genişletmek için operasyonları kolaylaştırmak adına gelişmekte olan teknolojilerin entegrasyonunu aktif olarak araştırıyor.
Son zamanlarda, bankanın AR-GE bölümü, blockchain kullanarak sınır ötesi ödemeleri mümkün kılan bir projeyi başarıyla tamamlamıştı. Pilot program sayesinde, ABD'den Latin Amerika ve Karayipler'deki ülkelere para transferi gerçekleştirilmişti.
Citibank'a 500 milyonluk mahkeme şoku
Citigroup’un yeni CEO’su bankanın eski sorunlarını devraldı
Citibank, ‘Sultan’ı kurumsalın başına getirdi