DSİ'den yapılan açıklamaya göre, Adana'da tarımın gelişmesinde devasa bir etki oluşturan, şehir merkezindeki taşkınların önüne geçen ve kentin simgesi haline gelen Seyhan Barajı 8 Nisan 1956'da hizmete açıldı.
Baraj oluşturduğu göl alanıyla şehre görsellik ve dinlenme alanları sağlaması gibi birçok faydayı da beraberinde getirirken 65 yılda milli ekonomiye 78 milyar lira fayda sağladı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Seyhan Barajının Hidroelektrik Santrali (HES) olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"600 kilometrelik uzunluğu ve yaklaşık 20 bin kilometrekarelik havza genişliğine sahip olan Seyhan Nehri üzerinde kurulmuş en önemli barajlardan birisi Seyhan Barajı ve HES’tir. Yapımına 1953 yılında başlanan, sulama ve enerji üretimi amaçlı olarak tasarlanan Seyhan Barajı, 8 Nisan 1956'da hizmete alınmıştı. Eski Adana olarak geçen yaklaşık 850 bin dekar araziyi ve Adana şehir merkezini taşkınlardan koruma görevini de üstlenen Seyhan Barajı, eğik kil çekirdekli toprak dolgu tipinde inşa edilmiştir. Barajın gövde hacmi 7,5 milyon metreküptür."
Blinken: Askıya alınan Filistin yardımlarını yeniden başlatıyoruz
Bitcoin ile kimyasal silah almaya çalıştı! 12 yıl hapse mahkum oldu
Paylaşımı tepki çeken şahıs belediye personeli çıktı