Yazdır

ABD’de, kripto para vergisini ödemeyenlere operasyon

Tarih: 08 Mart 2021 - 16:26

ABD Gelir İdaresi, kripto paraların vergilendirilmesiyle ilgili yeni bir program başlattı. Uygulanacak bu yeni programın adı: Saklı Hazine Operasyonu

ABD Gelir İdaresi (IRS), “Dolandırıcılık Yürütme Departmanı” başkanı Damon Rowe, Federal Barolar Birliği konferansında yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin içinde IRS’e bildirilmemiş kripto para gelirlerinin olacağını belirtti.

Forbes haberine göre, “Saklı Hazine Operasyonu” ismi verilen program, IRS’in sivil ve suç birimlerinin ortak bir uygulaması olacak. Çalışanlarına, kripto para kullanan ve vergi ödemeyen kişilerin tespit edilmesi için blokzincir eğitimi vermeyi planlayan iki kurum, eğitim verilen çalışanları da “gelişmekte olan tehditleri azaltma takımı” adı altında bir birimde birleştirecek.

IRS çalışanlarının ayrıca Avrupa Birliği Kanun Gücü (Europol) yetkilileriyle birlikte de çalıştıkları bilgisi verildi.

IRS Baş Hukuk Müşaviri, “Ulusal Dolandırıcılık Danışmanı” Carolyn Schenck kurumun, muhtemelen blokzincir analitik firmaları olan ve özel kontratlar ile satış işleri yapan kişilerle birlikte dolandırıcılık için de gereken sahte imzalar konusunda birlikte çalışma yürüttüğünü iletti.

Bu çalışmaların, IRS’e bildirilmesi gereken 10 bin dolarlık meblağların hemen altında işlem yapanları (10 bin doların hemen altında bir rakamın seri halinde işlem yapılması), fonları gizlemek için paravan şirketlerin kullanılmasını ve zincir içi ve dışı işlemleri kapsadığını söyledi.

Bitcoin yatırımcılarının bilmesi gerekenler

Döviz kurlarında sert yükseliş

Altında yön aşağı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abdde-kripto-para-vergisini-odemeyenlere-operasyon/1554540